Dinsdagavond 20 september was het zover, wij, het eerste damesteam van Ritola, mochten onze eerste wedstrijd spelen. Normaal gesproken hebben we training op dinsdag, maar deze dinsdagavond kregen wij met iets anders te maken dan pass-spelletjes en partijtjes doen onder leiding van trainer Paul. Samen met deze zelfde Paul gingen wij naar Groningen voor een potje tegen UMCG medewerkers spelende bij A.P.S.A.Z.
Bij het vertrek vanaf de Zwet was iedereen mooi op tijd en bomvol energie. Eenmaal aangekomen in Groningen haalden speelsters Esther en Jelijn het geheime wapen uit hun tas: eten (duh). Esther had druiven meegenomen en Jelijn had komkommers en wortels, als we nu de wedstrijd zouden verliezen wisten wij ook niet meer waar het aan kon liggen.
Na een korte, maar krachtige teambespreking liepen we de zaal in en begonnen we met de warming-up. Zonder te rekken en strekken (ja ja, dat doen wij niet meer, op advies van Paul) gingen we inspelen. Na het inspelen werd er fanatiek ingeslagen. Spelverdeelster Miriam legde de balletjes mooi bij de antenne en alle aanvalsters knalden ze in de driemeter (haha grapje). Tijdens het inslaan kreeg Iris Spanhoff nog even wat harde smashes en korte balletjes om op te duiken, dat moet je allemaal maar kunnen als libero!
De wedstrijd was begonnen en we zagen meteen al dat wij een fanatieke tegenstander, maar ook een zeer fanatieke scheidsrechter hadden getroffen. Ook al moesten we een beetje op gang komen in de eerste set, werd deze toch binnengesleept en konden we vieren dat we in ieder geval al één set hadden gewonnen dit seizoen.
Naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen we steeds meer in het goede ritme en er konden wat leuke trucjes gedaan worden, zoals doortikballetjes van Miriam en drie-meteraanvallen van o.a. Esther, Maaike en Esmée. Voor de wedstrijd hadden we ook al even gemeten hoeveel ruimte er was om te serveren, en dit was zeer krap. Dus voor aanvalsters Anne en Iris Hamming zat de sprong-serve er deze dag niet in, jammer…
Ook zonder de killerserve van deze twee hebben we de wedstrijd gewonnen met als laatste set een overtuigende 25-10 winst. Wij konden met 5 zelf verdiende punten weer terugkeren naar Zuidlaren en allemaal meteen op bed, want ja het was dinsdagavond en woensdag begon het gewone leven weer (een beetje te vroeg).
A.P.S.A.Z. zien wij de laatste wedstrijd weer terug, maar ditmaal in thuisbasis de Zwet, die hopelijk versierd is met spandoeken waarop staat: RITOLA DAMES 1 KAMPIEON!!! (leuke inside joke he Anne en Iris)