Na het laatste wedstrijdverslag van vrijdag 25 november, waar wij overigens met 3-1 van DIO Bedum hebben gewonnen, werd het weer eens tijd voor een nieuw verslagje. Ondertussen hebben wij alweer twaalf wedstrijden gespeeld, waarvan eentje een bekerwedstrijd was. Wij hebben elf van deze wedstrijden gewonnen, dus jullie kunnen wel raden hoe goed wij op dreef zijn naar het kampioenschap.
De vrijdag na de winst op DIO Dames 4 was het tijd voor eenzelfde soort tegenstander, namelijk Kroton Dames 2. Net zoals wij alle andere wedstrijden hebben gespeeld, was dit ook weer een eitje voor ons. We hebben deze wedstrijd met twee vingers in onze neus gewonnen met 4-0 in onze vertrouwde sporthal de Zwet.
Een week later was het weer tijd om op zaterdag te spelen in een vreemde sporthal. Ditmaal waren we bij Oranje Nassau Dames 10 op bezoek. Wij wisten dat dit team niet hoog op de ranglijst stond en daarom hadden we niet zoveel te vrezen… dachten we… maar toch werd helaas het eerste setje van ons afgepakt door de dames van ON. Wij herpakten ons en wonnen de tweede set met 25-8, dat leek er meer op! De wedstrijd werd gemakkelijk afgemaakt en wij gingen met vier punten door 3-1 winst weer terug naar Zuidlaren.
Vrijdag 16 december was weer een spannende wedstrijd tegen Lycurgus Dames 5. Ondanks het feit dat we weer in onze thuishal mochten spelen, waren de zenuwen wel aanwezig. Lycurgus mocht niet onderschat worden en we moesten ons voor 110% gaan inzetten. En dat hebben we gedaan! De wedstrijd werd easy peasy met 4-0 gewonnen en we gingen als nummer één op de ranglijst de ‘winterstop’ in.
Na een welverdiende rust en wat aangekomen kerstdinerkilo’s was het na de kerstdagen weer tijd om wat van deze kilo’s eraf te sporten. Samen met de jongens van Heren 3 gingen wij tijdens het Kerst Volleybal Toernooi in Assen laten zien wat Ritola wel niet allemaal kan. Coach Inge heeft zich voor dit toernooi toegevoegd aan onze selectie en met z’n allen hebben we er een mooi aantal wedstrijden van gemaakt. ’s Avonds lekker uit eten geweest in de Rooie Kater en met het aansluitende KVT feest in de uitgaansgelegenheden te Assen werden deze dagen heerlijk afgesloten.

We mochten op 14 januari in het verse jaar 2017 onze tweede wedstrijd tegen Veracles Dames 7 spelen. Ondanks dat de sneeuw en vrieskou alweer een tijdje uit Zuidlaren weg was, leek het alsof ze in de Koos Duppenhal aan de RUG wel last hadden van een soort ijstijd. Het was extreem koud in deze zaal en de wisselspeelsters moesten dan ook goed warm blijven om niet vast te vriezen aan de vloer. Ondanks de kou werd er wel gewonnen met 4-0 en konden we blij ontdooien onderweg naar Zuidlaren met vijf welverdiende punten op zak.
Vrijdag 20 januari was het weer tijd voor SURF Dames 1. Wij hadden al eens kennisgemaakt met het volleybalspel van ons buurdorp Vries, maar dat was voor een bekerwedstrijd (die overigens met 3-0 werd gewonnen). Nu mochten we in dezelfde sporthal als toen weer laten zien wat wij allemaal in huis hadden. We wonnen met 4-0 en daarmee was wel duidelijk waarom wij wel een ronde verder waren in de beker en SURF niet.
De week daarop stond SURF weer op het programma, ditmaal op de dinsdagavond. Wij hadden er alle vertrouwen in dat deze wedstrijd weer gewonnen zou worden en dat maakte dat wij SURF een klein beetje aan het onderschatten waren. De Vrieze dames hadden waarschijnlijk hard getraind om toch nog wat puntjes van ons af te pakken en dat was ze nog gelukt ook. Die avond vochten de dames van SURF voor een vijfde set, maar toen die uiteindelijk werd gespeeld, waren wij ineens weer in vorm en werd de vijfde set met 15-6 gewonnen. Ook al mochten wij 3 punten en de ‘winst’ mee terugnemen, het voelde toch wat zuur aan bij ons allemaal.
Na de niet zo mooie 3-2 overwinning op SURF was het in dezelfde week weer tijd voor onze rivaal DIO Bedum. We hadden de woensdag nog lekker getraind en waren helemaal klaar om 5 puntjes bij DIO vandaan te halen. Waarschijnlijk dachten de dames van Bedum er precies hetzelfde over, want hoe hard wij er ook voor streden, er was geen energie meer over om de wedstrijd binnen te halen. Ritola had dan ook het eerste verlies mogen proeven op deze zaterdag 28 januari te Bedum. Ondanks het verlies gingen we niet met een slecht gevoel weg uit Bedum, want we hadden er wel met 120% inzet staan spelen.
Een week later waren we te gast bij Oranje Nassau Dames 7 in Groningen. Thuis was hier al tegen gewonnen met 4-0 en we wilden natuurlijk wel graag weer eens die 5 punten mee terug nemen naar Zuidlaren. Zo gezegd zo gedaan werden de 5 punten behaald, maar niet zo gemakkelijk als we hadden gehoopt.
Ondertussen op de trainingen werd er hard gewerkt zowel op fysiek als op mentaal niveau. Dat kampioenschap en het promoveren komt niet zomaar even aanwaaien! Maar ondertussen hebben we gelukkig ook altijd veel gezelligheid tijdens de trainingen. Zo heeft onze trainster Inge een app waarbij je elke dag een foto moet maken. Hier een aantal exemplaren als voorbeeld.

Op woensdag 8 februari was het plan om naar Groningen te reizen en daar een potje te spelen tegen Donitas Dames 9. De wedstrijd was verplaatst naar deze datum omdat de oorspronkelijke datum ons niet zo best lag. Helaas voor ons was Donitas vergeten de zaalruimte te huren en kon er geen wedstrijd gespeeld worden. We wachten nog steeds in spanning op het besluit van de Nevobo of de wedstrijd nog gespeeld mag worden of dat wij al gewonnen hebben met 4-0. Wordt vervolgd…
De vrijdag van dezelfde week werd er wel weer een wedstrijd gespeeld. Merna was te gast in onze favoriete sporthal (de Zwet, voor als dat niet duidelijk was). De dames van Merna waren beduidend beter geworden sinds de laatste keer dat we ze hadden gezien. De eerste set werd overtuigend door ons gewonnen, maar vanaf de tweede set maakten ze het ons lastig. Uiteindelijk werd het 2-2 in setstanden en was het tijd voor een vijfde set. Wij kwamen op voorsprong en wonnen de vijfde set zeer overtuigend met 15-2. Jammer dat we maar drie punten hadden overgehouden aan de wedstrijd, maar gelukkig wel gewonnen.
Op woensdag 15 februari was de tweede bekerwedstrijd ingepland tegen Blijham Dames 1. We mochten deze wedstrijd gelukkig spelen in onze sporthal de Zwet, en misschien was dat de reden waarom wij ook deze wedstrijd met 3-0 wonnen. Vooral de laatste set was opmerkelijk, want wij stonden voor met een setstand van uiteindelijk 17-0!! Lekker wedstrijdje dus.
4 maart was het tijd voor Exstudiantes Dames 2, die wij thuis ook al een keer op bezoek hebben gehad. Thuis werd toen gewonnen met 3-1, maar we wisten dat we ze niet mochten onderschatten. In de sporthal te Selwerd werd super sterk gespeeld en werd er met 4-0 gewonnen.
En afgelopen vrijdag 10 maart was het tijd voor de thuiswedstrijd tegen Donitas Dames 9. Omdat zij de wedstrijd toen hadden afgezegd wegens het vergeten van de zaal afhuren, hadden wij al een beetje een vreemd beeld van dit team. Dit werd gelukkig niet bevestigd, want ze waren best sympathiek. Gelukkig gaat het bij volleybal niet alleen om aardig zijn, maar ook of je een potje kunt volleyballen. Wij vonden Donitas in dat opzicht geen moeilijke tegenstander en er werd daarom ook prima gewonnen met 4-0.
Weer een stap dichter bij het kampioenschap!