Afgelopen zaterdag was weer zo’n wedstrijd waar de helden van Ritola, met een groot besef aan nostalgie, naar toe konden leven. Er werd weer gespeeld in de hal waar menig volleyballer als student de eerste schreden in de wereld van het divisie-volleybal heeft gezet. De ACLO in Groningen. In het bijzonder de Struikhal, een van de hoogste sporthallen in het Noorden van het land, waar het alleen staand al lastig is om de bal naar het plafond te stuiteren.
Bij aankomst in deze vermaarde hal was er een pot bezig met de concurrenten van volgend jaar. Veracles H1 speelde tegen Animo H1 uit Assen en de studenten wonnen verdienstelijk met 3-2. De Heren van Ritola waren het er wel over eens dat het volgend jaar ook niet erg lastig zou worden in deze competitie…. Verder viel het natuurlijk op dat binnen het vrouwelijk studenten-volleybal de anatomie van veel van deze meisjes goed op orde is; de strakke broekjes worden precies op de juiste plekken op de juiste manier gevuld. Iets wat je niet in elke sporthal tegen komt. O nostalgie.
De wedstrijd was er niet een om de annalen nu heel rijkelijk aan te vullen. De scheidsrechter probeerde Veracles de eerste set nog te helpen met een stel erg discutabele beslissingen, Uiteindelijk gevolgd met een gele kaart voor onze helden nadat de scheids er op gewezen was dat wij een heel andere wedstrijd dan hij aan het spelen waren. Maar ook die hulp kon de Groene studentjes niet tot setwinst bewegen en de 4 sets werden vrij snel aan hetzelfde zwaard geregen, die van de Zuidlaarder Bollen.
De ACLO-kantine is prachtig verbouwd sinds onze helden daar het gerstenat naar binnen werkten. Het is er goed toeven met pitchers bier en letterlijk emmers gevuld met “gevarieerd uit het vet”. Dus daar is door ons team gretig gebruik van gemaakt.
Nog een wedstrijd rest ons dit jaar nog om de eerste helft van het seizoen af te sluiten. En wie de wedstrijdverslagen een beetje heeft gevolgd weet dat de giganten van Heren 1 nog ongeslagen zijn.
De oude krijgers van VIOS Kolham gaan proberen dit unicum te verstoren, maar laten we wel wezen: dat lijkt niet erg waarschijnlijk. Of het lukt om de reeks in stand te houden is 13 december om 21.00H in de Zwet te aanschouwen. Komt allen en kom snel want de tribunes zijn erg snel gevuld in de altijd kolkende Zwet!