Ketsen. Kies je momenten. En: hebben de jongere spelers er meer of minder moeite mee?
Dit is de vraag die gesteld moet worden naar aanleiding van de wedstrijd tegen Sudesto deze zaterdag.
De zaterdagmiddag begon voor de Ritola-spelers als elke andere wedstrijdmiddag. Er werd koffie gedronken in de kantine, vrolijk gekletst, de laatste versnaperingen naar binnen gewerkt en omgekleed. Klaar om weer een topprestatie neer te zetten in de door ons zo vermakelijk gemaakte 3e divisie Noord. Aangezien we toch wel het enige team in deze klasse zijn die nog wat klasse toevoegen aan deze klasse mocht er ook vandaag weer gehoopt worden op een subliem schouwspel. Wel, speciaal zou het wel worden.
De eerste set werd natuurlijk makkelijk gewonnen. De tweede set daarentegen werd een mooi stukje theater waar nog lang over gefilosofeerd zou worden. Na een paar punten achter te zijn gekomen kwamen onze helden terug tot 25-25 en zou de set daarna door superieur spel naar zich toe trekken. Ware het niet dat onze jongste telg zijn onvermogen om met de gladde ballen om te gaan etaleerde. Het eerdere genoemde ketsen werd tot in de puntjes gedemonstreerd op een wijze waar menig gigolo trots op zou zijn. De serve werd door onze libero met de onderarmen richting de nok van de sporthal gedirigeerd. Het geluid wat hiermee gepaard ging laat zich het best omschrijven door een oorverdovende veeg. Waardoor het publiek, dat met drommen de hal in was gekomen om de tweestrijd te aanschouwen, door pure verbazing compleet stil viel. De kunst van het ketsen briljant geïllustreerd. Maar onze junior was nog niet klaar met zijn nu al gedenkwaardige optreden. Op de stand van 26-25 liet de speler met afwijkend shirt zien over meerdere technieken te beschikken. Waar de jeugd heeft geleerd om een driehoekje te maken om de bal bovenhands te spelen deed de libero dit ook, alleen in overtreffende vorm. Waardoor de pass door het gevormde driehoekje heen sijpelde en wederom de muur achter het speelveld geteisterd werd.
Dit optreden werd door de helden van Ritola met stilzwijgen en bewondering gade geslagen. Sudosa reageerde echter met een orgastisch juichen. Deze stemming werd volgehouden tot en met de derde set want ook deze ging naar de Assenaren. Ritola, nog steeds onder de indruk van wat haar jeugdspeler had laten zien, richtte zich in de 4e en 5e set weer op zodat die gemakkelijk naar de kant van Zuidlaren toe viel en de toppers uit het paardendorp nog steeds ongeslagen blijven in de 3e Divisie Noord.