Vrijdagavond 21.15 uur stond de eerste thuiswedstrijd voor de mannen van Ritola H2 op het programma. Wat een ambiance op deze thuisspeelavond. Alle velden in gebruik, lekker sfeertje, laat Tyfoon maar komen. Heren 3 had al even laten zien hoe er gewonnen moet worden, 3-1 winst! Dat moet nog beter kunnen dachten we, fanatiek als we zijn natuurlijk.
Tyfoon dit jaar met een mazzeltje in de HPB, door wat wisselingen toch nog recht op een plekje in de competitie gekregen. Wervelstorm, treintoeter? Die hadden vast al een paar op bij het bedenken van een leuke naam voor een volleybalclub! We hebben weinig van de wervelstorm gezien. Misschien dat ze nog onder de indruk waren van het spel van H3. Wat dat betreft hebben we dus een mooie troef in handen alvorens onze wedstrijden beginnen. Omdat succes goed smaakt en naar meer heeft Erik Rekker ook nog even de talenten van H2 gecoacht. Als ik een team kan laten winnen met 3-1 dan moet 4-0 ook kunnen moet hij gedacht hebben.
Tyfoon voor ons nog bekend vanuit de HPA twee jaar geleden is flink gewijzigd sindsdien. Dus het is altijd maar weer afwachten wat je te wachten staat.
Amper een week na het grensdorp Nieuw Buinen bezocht te hebben en vertrekkend met een 3-1 verlies moesten we nu toch eens laten zien wat Ritola H2 in huis heeft.
Ik heb me laten informeren dat de siepels inmiddels weer aangevuld zijn en de kantinejuffrouw een verzoek heeft ingediend bij de Nevobo. Daarin doet ze een voorstel om de uitwedstrijden van Ritola in Nieuw Buinen te laten plaatsvinden. Om de gezelligheid en het vertier wat te upgraden in de kantine. Onder het mom van ” de siepels binn op, moar kist wel een uitje mit mie doun!!!!!”
Dan de wedstrijd, ook niet onbelangrijk. Het is immers een wedstrijdverslag.
We begonnen in een mooi gevulde Zwet, had beter omgedoopt kunnen worden in “Zweet”. Want de warmte van de mooie nazomer is nog voelbaar in de zaal.
We begonnen lekker aan de wedstrijd, de druk zat er goed op. Er werd collectief goed gespeeld, altijd lekker om zo te beginnen. We wonnen de set met 25-17.
Ook H2 maakte kennis met de tactieken van coach Rekker. Change a winning team! Ach ja, met zoveel talenten in een team heb je altijd een winning team moet hij gedacht hebben.
De tweede set begon de Tyfoon iets meer lawaai te maken maar de echte wervelstorm bleek te gaan liggen aan het einde van de set. Pffff, altijd een lekker gevoel om je tegenstander even aan de winst te laten ruiken en er met de set vandoor te gaan, 28-26. Een belangrijke set om te pakken, ook voor de moraal. De 3e set verliep bijna geheel als de 1e set. Een constante voorsprong en het einde van de set een stand van 25-17 op het bord. Lekker gevoel dus, nu nog even die laatste set pakken. Altijd lastig om te focussen op de laatste set, maar gezien de ervaring en talenten in dit team moest er toch een reeële kans zijn een 4-0 winst te pakken. Ritola zou zelf eens de tyfoon aanzetten!
Fris en fruitig begonnen we aan set 4. Aangezien de nazit al in het achterhoofd zat, de bittergarnituur al bijna uitgeserveerd kon worden en de sportdrank (lees: bier) in gedachten al rijkelijk vloeide, verloren we teveel punten op rij en keken dan ook tegen een achterstand aan. De nieuwe spelregels laten nog net niet de bittergarnituur toe op de bank in de 4e set. Misschien een optie voor volgend seizoen?
Even de boel op scherp zetten met zijn allen en doordenderen naar setwinst 25-20. Dat is toch een fijne start. 4-0 winst in eigen huis.
We kijken uit naar de wedstrijd van Tyfoon in Stadskanoal. We hebben al eens mogen voorproeven bij de nazit. Nou ik kan jullie vertellen, die komt vast in onze top drie.
Zaterdag 8 oktober moeten we vroeg opstaan. Olhaco H2 Hoogeveen staat op het programma 13.30 uur. Dat wordt vast een spannende pot. Nummer 3 tegen nummer 4!