Voor zover er sprake kan zijn van enige concurrentie voor de helden van de 3e divisie Noord, de toppers van Heren 1 van Ritola, moest er afgelopen vrijdag gespeeld worden tegen de nummer 2 van deze klasse, Lycurgus Heren 3. Met in dat team ex-eredivisie speler Barla, ondersteund door Barla en Barla, broeders in het kwaad. Zou de ongeslagen status van Ritola in stand kunnen worden gehouden?

De 1e set was een spannende. De extra klasse van de passer-loper van Lycurgus liet zich zien en ondanks prima tegenstand ging deze set, zij het krap, met 23-25 naar de uitploeg. Maar niet getreurd: de ruggen werden gerecht en de klasbakken van de Drentse zandgronden klapten de volgende 2 sets binnen met een zelden vertoonde overmacht. De emoties aan de overkant van het net liepen hoog op: de scheids werd van allerlei titels voorzien en de arbiter was zo vriendelijk dit te pareren met een rode kaart. Door verzoenend optreden van de groene selectie werd deze teniet gedaan. Later werd er verteld dat er bij de Groningers zelfs tranen vloeiden maar dit is nooit bevestigd….
Omdat de contributie er uit gehaald moest worden en het publiek en de sponsoren vermaakt, werd er na een voorsprong van 5 punten nog wat zand gestrooid in de ogen van de tegenstander. De lijn lieten we wat vieren en Lycurgus beet met verve. Niet wetende dat ze tot 23-23 mochten spartelen maar dat daarna de lijn strak werd getrokken en de reel rond gedraaid om deze vette vis vervolgens op het droge te trekken. 25-23. 3-1 Ritola en de bitterballen konden weer binnen gerold worden op een stroom aan kolkend witbier.
Het was tijdens dit gelag dat Bedum, de nummer 3 in de competitie op dat moment, belt over de uitslag. En dan komt er een leuke kwestie aan de orde: wat ga je vertellen aan het team dat dicht bij je staat qua ranking?
Arjan, speler van het team dat ons het meest na aan het hart ligt, Heren 2 van Ritola, had een mooie oplossing. Hij nam de telefoon aan van de kantinebeheerder en sprak de illustere woorden:
Als ik je zou vertellen dat Ritola met 0-4 heeft verloren, geloof je me dan? En als ik zeg dat ze met 3-1 hebben gewonnen? Geloof je me dan? En zo kan ik nog wel 5 uitslagen noemen. Waarom bel je hier eigenlijk naar toe? Of overzie je de consequentie van je telefoontje misschien niet helemaal?
Zo werd deze speler van Bedum met nog erg veel vocht achter de oren van het bekende kastje naar de al even bekende muur gestuurd. Een mooi leermoment voor Bedum….
Het was nog lang onrustig in het paardendorp en tot volgende week staan we nog steeds bovenaan.
Want dan komen uit de krochten van Haren, ook wel spelhal De Bam genaamd, Stentorianen onze geliefde Zwet onveilig maken met veel geschreeuw, weinig wol en heel hard gebeuk op onze kill-blocks. Komt allen!