Stentor was een heraut uit de Griekse mythologie met een stem die 50 anderen kon overstemmen. Hij is uiteindelijk gestorven doordat hij een wedstrijd van Hermes, de boodschapper van de goden, had verloren. En laat volleybalvereniging Stentor uit Haren nu toevallig tegen godenzonen hebben gespeeld afgelopen vrijdag…..
In de voorbereiding op dit nu al memorabele seizoen was er al geoefend tegen Stentor en toen hebben de volgelingen van Zeus en Ritola verloren van de Bam-spelers. Nemesis, god van de wraak, werd dus aangeroepen voor de pot om eens lekker te keer te gaan.
Een groot deel van de routine uit ons team der giganten, Marco, had besloten thuis te blijven om het eerder genoemde wisselprobleem in de kiem te smoren bij de thuiswedstrijd tegen de Harener schreeuwlelijken, de Stentorianen met de Stentorstem. Na eerst met het team een hapje te hebben gegeten in het plaatselijk grand-café bleek de after-dinner-dip, door Hypnos ingegeven, er voor te zorgen dat Ritola op 5 punten achterstand stond halverwege de 1e set. Lag Hybris, de god van de overmoedigheid, hieraan ten grondslag? Of was Hades als god van de onderwereld roet in het eten aan het gooien?
Gelukkig greep Pallas Athena in als beschermengel van de Griekse helden en besloot Zelus, god van de ijver, zijn werk te doen en werd er een achtervolging van ongekende grootsheid ingezet. Door Kratos (kracht) en Metis (wijsheid) werd de set toch binnengesleept en kon de natuurlijke orde door Themis worden hersteld. Ares, god van de oorlog en de krijgskunst, kon zich gelukkig prijzen op de berg Olympus.
Clio, de god van de geschiedschrijving, kon vervolgens de annalen aanvullen door de volgende 2e, 3e en 4e set ook aan Ritola te geven. Chaos, god van de leegte, was de enige god die nog door Stentor gehoord werd….
Nike deed haar rondedansje op haar nieuwe volleybalschoenen en wist ook dat Dionysus, god van de drank, nog een groot drinkgelag in de plaatselijke kroeg zou beginnen. Moira, de godin van het lot, werd door iedereen aangesproken tijdens een vrolijk potje dobbelen en tot in de kleine uurtjes werd er genoten van de gastvrijheid die de Vliegh ons bood.
Wederom staan we nog een week bovenaan tot we zaterdag aan moeten treden tegen de groene studentjes van Veracles. Maar ook zij zullen waarschijnlijk niet in de weg kunnen staan van het geweld dat Ritola heet….