De bitterballen liggen klaar om in het vet gegooid te worden. Het witbier staat koud en de koffie wordt heet geserveerd met melk en suiker. Dames 1 geeft het goede voorbeeld door haar tegenstander op te rollen. En het duizendkoppig publiek draait al lekker warm met het scanderen van zelfgeschreven liederen. Waarna natuurlijk ook de Mexicaanse wave niet uit kon blijven.
Kortom: de sfeer in de sporthal De Zwet vraagt wederom om een topprestatie van de vaandeldragers van het Zuidlaarder volleybal, de toppers van Heren 1.
Na het probleem van “de wissel” vorige week stond er nu een wedstrijd op de rol die weer een heel andere uitdaging met zich mee bracht. Hoe win je als koploper en gedoodverfde favoriet 4 sets op een rij van een veel mindere tegenstander waardoor je met een goed gevoel de eerder genoemde bitterballen naar binnen kan werken na de wedstrijd? Oranje Nassau Heren 2 staat namelijk roemloos onderaan en is op papier rijp voor de sloop. Maar de strijd moet eerst nog wel gestreden worden.
Geen wissels deze keer dus dat kon de helden niet afleiden. Onze Indiase gastarbeider is op zuipweekend gestuurd wat de andere 7 spelers een basisplaats garandeerde. Inspelen ging prima en er werden, tot teleurstelling van de sporthalbeheerder, wederom deuken geslagen in de sporthalvloer bij het inslaan. Na wat oplapwerk voor de vloer werd er met de wedstrijd gestart.
De 1e set kon schriftelijk afgedaan worden want deze werd kinderlijk eenvoudig binnen gesleept. Maar door deze weinig enerverende start van de pot openbaarde zich een nieuw fenomeen: de spelers van Ritola kwamen in een soort roes terecht die zich het best laat omschrijven als een licht comateuze toestand. En een peptalk tussen de 1e en 2e set kon deze absurde toestand niet verbeteren. Spelers liepen al snurkend het veld weer in en ondanks dat de bal wel over het net werd gebracht als de situatie daar om vroeg leverde dit natuurlijk niet het gewenste resultaat op. De 2e set ging zoals gevreesd naar de tegenstander. Pas de 4e set die ON dit hele seizoen had gewonnen.
Met behulp van vlugzout, gefluit vanaf de tribune en hoongelach van de scheidsrechters werden de ruggen gerecht, de vizieren eindelijk weer op scherp gezet en vanaf set 3 werd er weer een niveau gehaald door onze toppers waar de nummer laatst in onze competitie nimmer aan zal kunnen tippen.
Met een 3-1 overwinning werd de kantine opgezocht. Er moest veel gepraat worden en veel bier worden gedronken om de schamele overwinning weer in het juiste perspectief te brengen. We staan nog steeds ongeslagen bovenaan. We zijn de beste en we worden waarschijnlijk Wereldkampioen. En daar kan niemand wat aan doen!
In ieder geval niet totdat we volgende week in Assen spelen….