De eerste set begonnen we sterk en we stonden al snel een aantal punten voor. Maar de dames zijn zoals altijd weer heel sociaal geweest en laten de tegenstanders terug komen totdat het 25-24 staat. We zijn inmiddels ervaren in dit soort setstanden en proberen ons hoofd koel te houden en te focussen tot aan de laatste paar puntjes.
Helaas verzwikte één van de tegenstanders haar enkel, heel vervelend voor de Meeuwen. Het duurde even voordat we weer verder konden spelen, maar we hadden nog maar één punt nodig. Sylvia en Julia vonden dat Marleen maar even een ace moest maken en zo gezegd zo gedaan, een ace it was! We hebben de eerste set uiteindelijk gewonnen met 28-26.
In de tweede set waren de Meeuwen duidelijk van hun stuk. Gaat een goede speler van hun door de enkel en gaan die meiden van Ritola ook nog eens achterlijk goed serveren! De Meeuwen wisten nog wel wat ballen terug te spelen maar dit werd meteen afgestraft door de dames van Ritola. Geen bal zal er bij Miriam langskomen met haar killing blok, er wordt actief verdedigd en daardoor ontstonden er prima aanvallen. Deze set gewonnen met 25-7!
De derde set hebben we prima gespeeld. Mooi spel en gewonnen met 25-16.
De vierde set was een lastige. We hadden moeite de bal goed over het net te krijgen waardoor er spanning ontstond bij Ritola. En wat gebeurt er met de dames als het spannend word? Dan verzwakt het geloof in eigen kunnen. Maar toch hebben we doorgezet en volgens coach Jack hebben we gewonnen op karakter!
Topper Leonie Folkert van A1 heeft ons super geholpen en we waren blij dat ze ons team kwam versterken. Ze vliegt de lucht in bij haar aanvallen, prachtig om te zien! Ze heeft even een paar mooie ballen het veld in gemept en ook in het achterveld draaide ze prima mee!
We zijn erg blij met deze 5 punten, vooral omdat we nu op nummer 1 staan in het klassement! Hopelijk kunnen we op deze weg doorgaan met dit top team!