Zaterdag 8 oktober 13.30 uur stond Olhaco Hoogveen op het programma. Olhaco, daar heb je weer zo’n clubnaam waar je van denkt: “hoe kom je daar nou weer aan”. Nou deze uitleg moet ik jullie schuldig blijven. Er was in de jaren 60 een fusie tussen Olympia en HZVV, maar dat maakt nog steeds geen Olhaco! Mogelijk ontstaan uit een clubnaam die niet geregistreerd kon worden. Alcohol, of Ho cola waren eerste ingevingen. Ach dan heb je al gauw Olhaco met wat gepuzzel. Maar daar moeborrelhapjessten we dus heen.
In de kantine aangekomen werden we al lekker gemaakt voor de nazit. Jaja, bittergarnituur 36 stuks voor maar €10.- Nou dat was al een zekerheidje.
De wedstrijd stond onder leiding van een stukje antiek van de NeVoBo. 2 scheidsrechters dat maak je niet gauw mee, in officieel donkerblauw tenue en samen goed voor 140 jaar en nee, dat is niet overdreven. De wedstrijd zou op tijd kunnen beginnen ware het niet dat het tijdperk van de tablets eens niet meewerkt in samenwerking met het digitale wedstrijdformulier. Maar na 5 min. was dit probleem ook opgelost en konden we ons talent aan de rest van het publiek laten zien.
Voortvarend gingen we van start. De punten werden gepakt, de pass lag lekker, er werd weer lekker aangevallen, serverend kon er wat meer druk op. De hele set hadden we een mooie voorsprong. Aan het einde van de set toch nog even onnodig spannend gemaakt maar we konden de eerste set winnend afsluiten met 25-22.
Op naar set 2, waarin the winning team lekker kon blijven staan. Olhaco begon wat meer in zijn spel te komen en begon ook wat meer lawaai te maken. De set ging weer behoorlijk gelijk op. Er werden mooie rally’s gespeeld waarbij we vaak aan het langste eind trokken. Tevens speelt het neefje van Justin Bieber, welke deze week ook in Nederland is, ook bij Olhaco 2. Kan een aardig balletje slaan maar kent mogelijk de wetten van de trainingsfysiologie niet helemaal. Dat is het hoofdstuk verzuring. Als hij wat minder vaak door zijn haar had gestreeld dan had hij zeker nog harder kunnen slaan en bepalend kunnen zijn voor dit team, ach ja ieder zijn talenten! Maar helaas verloren we deze set met 25-22.
Op naar set 3. Daarin begon Olhaco wat meer van hun spel te vertonen waardoor ze de punten kunnen binnenhalen. De hele set keken we tegen een achterstand aan en kwamen we niet in ons spel waardoor we vele tegenstanders stil krijgen. Ook een talentvol team hapert weleens. We keken de hele set dan ook tegen een achterstand aan. Uiteindelijk werd verloren met 25-16. De bittergarnituur was in aantocht, maar eerst nog even 2 sets pakken was natuurlijk een goed doel.
De 4e set begonnen we met een 5-0 achterstand. Geen lekker begin dus. Olhaco begon steeds vrijer te spelen, wij daarentegen lieten wat steekjes vallen. We zijn nog even goed teruggekomen van een behoorlijke achterstand in de set. Maar ook de vierde set ging verloren met 25-20. Voor de oplettende lezer betekent dit dus een 3-1 verlies.
Nou als het op het veld niet helemaal succesvol verloopt, waar anders boeken de mannen van Ritola hun succes? Precies bij de nazit in de kantine. De bittergarnituur stond nog in ons geheugen gegrift want deze topaanbiedinafdrogeng konden we niet links laten liggen. We besloten om toch maar voor een dubbele portie te gaan. De kantinebeheerder vroeg nog even voor de zekerheid of we ons wel bewust waren van het feit dat we een dubbele portie bestelden en dat we dan 72 hapjes kregen. Ja tuurlijk, maar we komen zo nog een keer bestellen! Dit stemde de man zo goed dat we van “het huis” nog een schaaltje bittergarnituur kregen.
Daarna onder de douche met zijn allen waarbij we ons alleen konden afdrogen in de doucheruimte volgens het bordje op de muur. Jammer, bij de uitwedstrijden doen we dat meestal op het speelveld van het damesteam, maar vandaag dus netjes in de doucheruimte.
Nog enkele wist u datjes van de wedstrijddag:
Wist u dat…..
Jan er achter is gekomen dat rode knielappen toch niet helemaal matchen met Ritolagroen!
Radboud zijn debuut ,na 2 wedstrijden in het talententeam van H2, mag maken in de tweede divisie.
Michiel vroeger weleens de stoelverwarming heeft aangezet op de bijrijderstoel.
Henk vandaag 8-10 jarig is en nog altijd talentvol is op deze respectabele leeftijd.
Wij niet gaan vertellen hoe jong hij geworden is.
Martin zijn nieuwe wedstrijdshirt vergeten was.
Jack zijn achillespees even niet meewerkte in de wedstrijd.
Victor het liefst thuis onder de douche gaat.
Oege een stuk duim mist en nu nog steeds aan het zoeken is in de sporthal.
Arjan woensdag kan trainen.
We dit keer wat beeldmateriaal hebben toegevoegd bij dit verslag.