Weken hebben we er naar uit gekeken. En afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver. De eerste vijf wedstrijden van dit seizoen hebben we eigenlijk met gemak gewonnen. Slechts 1 setje laten liggen tegen Dio Bedum (Erik..). Maar we wisten allemaal dat deze wedstrijd een stuk moeilijker zou worden. We moesten namelijk tegen de praktische nummer 2, Merna.
Vorig jaar hebben we beide keren met 3-2 van ze gewonnen maar uit bronnen hadden wij gehoord dat ze er dit jaar versterking bij hebben gehaald. Met Stephan en Matthijs als grote afwezige en Tom Krale die nog steeds geblesseerd is, was het een nog grotere opgave voor ons om van Merna te winnen, maar natuurlijk had Erik daar wel weer wat op verzonnen. Hij had helemaal geregeld dat zijn eigen trainer Edwin ‘even’ met ons meedeed tegen zijn eigen oude cluppie. Met deze versterking en natuurlijk het eigen vertrouwen in ons sterke team waren wij er helemaal klaar voor. Tenminste na dat we weer even terug moesten rijden omdat iemand weer eens de ballen vergeten was.
Daarna mochten we toch echt beginnen aan de prachtige reis naar het altijd mooie Leens. Na een toeristische route door de stad Groningen en via alle mooie landweggetjes in de provincie, kwamen we uiteindelijk aan in de lekker warme sporthal. En we hoefden eigenlijk helemaal geen warming up meer te doen want even 10 minuten in de kleedkamer zitten bij Merna en je bent helemaal warm! Toch maar even begonnen aan het veld naast ons officiële speelveld maar daar werden we snel weer afgestuurd door ons eigen dames 2 waar zij hun opmaak moesten maken. Na nog even wachten konden we dan op ons eigen veld beginnen aan het opwarmen van onszelf.
Na een goede warming up en lekker ingeslagen te hebben, konden we dan eindelijk aan de wedstijd beginnen. Met Edwin, Bas, David, Marnix, Emiel en Thijs in de basis begonnen we aan de spannende strijd. Na 1 punt vroeg onze coach Erik al een wissel aan. De tweede scheidsrechter was helemaal in shock maar het mag natuurlijk allemaal en Ingmar werd ingebracht om een klein beetje extra lengte in de ploeg te brengen. (Waarom hij er niet gelijk in werd gezet moet je maar even aan Erik vragen). Maar we begonnen sterk en namen gelijk een paar punten voorsprong. Na een spannende set waar het eigenlijk gelijk opging hebben we gelukkig steeds het voortouw kunnen nemen en maakte Thijs via de handen van de tegenstander het laatste punt van de set en hadden we de eerste set binnen.
De opstelling van de volgende sets bleef redelijk hetzelfde. Tom vd Steege kwam er meestal voor in voor Thijs voor ietsje meer lengte aan het net. En Ingmar kwam er vaak in voor Edwin of Marnix om ook wederom weer een klein beetje lengte toe te voegen. Verder waren er geen gekke dingen nodig om deze wedstrijd te winnen. We hebben elke set vaak een redelijke voorsprong genomen en ondanks dat we af en toe een beetje toegaven hebben we alle vier sets met keurige cijfers gewonnen.
Dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen en we gaan helemaal voor het kampioenschap! Aankomende donderdag hebben we een wedstrijd tegen de huidige nummer 2 dus dit belooft wederom spannend te worden.
(Naschrift: Ook deze wedstrijd is gewonnen en wel met 4-0…. zou het er dit jaar dan echt van gaan komen?!)
Edwin nogmaals bedankt voor je bijdrage!!!
Oja en we hebben ook weer een nieuw
Instagram account namelijk: ritolaheren2 !! Dus volg ons allemaal even om op de hoogte te blijven van onze weg naar het kampioenschap!!