Impala Heren 1- Ritola H2 vrijdag 3 oktober 2014 Wedstrijdverslag.
De mannen van Ritola Heren 2 komen dit jaar uit in de Promotieklasse A. De competitie is inmiddels 2 wedstrijden onderweg voor de mannen uit Zuidlaren. De eerste wedstrijd tegen Dio/Bedum H3 werd met 3-1 verloren en de tweede wedstrijd werd gewonnen met 3-1 tegen een team met originele clubnaam voortkomend uit krachten bundelen, Thalassa/Memesa combi H1. Mogelijk dat Thamesa een mooie clubnaam kan worden. Kort samengevat 5 punten uit 2 wedstrijden.
Zo vertrokken we dus vrijdagavond 3 oktober richting Leek alwaar Impala Heren 1 op het programma stond. Impala is een van de meest algemene antilopesoorten in Afrika ten zuiden van de Sahara maar komt dus ook voor in het ‘’ hoge Noorden’’.
Topsporthal Leek, vrijdagavond 21.00 uur, dat belooft wat. Set 1 begonnen de mannen van Ritola met de volgende opstelling: SV Stephan Blaauw, HA Michiel vd Oever, Mid David vd Kruk, Dia Arjan Jongstra, HA Martin Colly, Mid Jack Kamminga en libero Henk Elderman. Dat de term topsport niet van toepassing was bleek al in de eerste set. De set kenmerkte zich door een niet al te hoog niveau volleybal waarbij er een aantal scheidsrechterlijke dwalingen plaatsvonden. Het tempo lag laag en de mannen van Ritola konden niet lekker in het spel komen. Er werd dan ook veel achter de feiten aangelopen met als resultaat een 25-21 verlies in de eerste set.
Set 2 begon Ritola met dezelfde opstelling als set 1. Al gauw werd er een voorsprong gepakt op Impala. Mede doordat de serve weer begon te lopen en beter verdedigend werk verricht werd konden de mannen uit Zuidlaren uitlopen op de tegenstander. De hele set is de voorsprong in stand gehouden en werd dan ook met 25-19 gewonnen.
De opdrachten waren duidelijk en set 3 begon Ritola ook weer voortvarend. Er had inmiddels een wisseling plaatsgevonden begin set 3. Ray Baly kwam in het veld als HA voor Michiel vd Oever welke de midpositie overnam van David vd Kruk. Met het tempo erin en duidelijke afspraken over de verdediging werd er weer gestaag gewerkt aan het uitbreiden van de voorsprong. De set werd uiteindelijk gewonnen met 25-14. Als we dit niveau konden vasthouden dan zou de 4e set een formaliteit worden… dat werd het dus niet.
De vierde set werd de opstelling van de 3e set gehandhaafd. De temperaturen liepen zowel in de zaal als bij de spelers weer op door wat beslissingen van de scheidrechters. Het niveau kon niet worden doorgetrokken vanuit de derde set en de mannen van Ritola liepen deze set dan ook achter de feiten aan. Met wat Lucky shots van Impala en onnodige fouten aan de kant van de Ritola mannen kwam de vijfde set in zicht. De 4e set ging uiteindelijk verloren met 25-22. Opmaken voor set 5.
Met nog wat tromgeroffel van trouwe supporters van Impala begonnen we de vijfde set. Koppen leeggemaakt en maar 1 opdracht: set 5 winnen en 3 punten meenemen. Set vijf begon goed voor de mannen van Ritola en via de serve werden er 2 punten voorsprong gepakt. De kop was eraf. De fut leek eruit bij de mannen van Impala en Ritola kwam al gauw via serverend, verdedigend en aanvallend werk op 5-3 voorsprong. Daarna trokken de mannen van Ritola de wedstrijd naar zich toe en viel er weinig spanning meer te beleven in de 5e set. De diagonaalspeler van Ritola serveerde de wedstrijd uit naar een 15-3 winst. Resultaat 3 punten en plek 5 in de Promotieklasse A na 3 wedstrijden. Vrijdagavond 10 oktober om 21.00 uur kan Ritola H2 zich opmaken voor de volgende wedstrijd tegen de nummer 11 van de Promotieklasse A Donitas Heren 4.