Drie kwartier van tevoren stond de topselectie van Heren 3 van Ritola klaar in de Zwet. Vóór de allereerste wedstrijd van het seizoen begon, moesten we eerst nog even op de teamfoto, want tot onze grote spijt hebben we die helaas gemist op de grote Ritoladag.
Na een degelijke foto, waar we allemaal erg profesioneel en serieus op moesten staan van Matthijs Bakker, gingen de shirtjes uit en werd het tijd voor het echte werk.
Welgeteld 9 sexy sixspacks plus de bierbuiken van Erik Rekker en Stephan Blaauw werden vastgeled door de fotograaf Douwe Wijma, wij verwachten dat de foto’s spoedig boven de bedden van vele meisjes zullen hangen.
Na de fotosessie werd het tijd voor de voorbereiding. Inspelen, inslaan, serveren, de laatste wijze woorden van Rekker aanhoren en handjes geven. Toen barstte het feest los. Helaas waren we niet op volle sterkte, want Tom Krale was geblesserd. Onder leiding van aanvoerder Thijs Rietsema begonnen we de wedstrijd tegen Veracles Heren 4. Helaas was de eerste set niet zo’n succes als we hadden gehoopt, we moesten het afleggen tegen onze tegenstander met een stand van 20-25.
Tijd dus voor wat verandering. Gelukkig beschikt de coach Erik Rekker over zijn helicoptervieuw waarmee hij altijd de vinger op de zere plek weet te leggen, en met een aantal tactische wissels en verschuivingen in het team, wisten we de tweede set te winnen met 25-16.
1-1 in sets dus, en nu werd het pas echt spannend. Onder luid gejuich van het publiek, (meer dan we in jaren hebben gehad) gingen we de derde set in. Ook deze set wisten we al snel op 2/3 punten voorsprong te komen, en met een paar goed gezette bocks van Thijs Rietsema en Tom van de Steege, smerige doortikballen van Stephan “Stoep” Blaauw en een aantal snoeiharde aanvallen van Matthijs Bakker en Ingmar Koops, de nieuwe 2 meter lange aanwinst van ons team, wisten we ons ook de winnaar te maken van de derde set met 25-20.
“Don’t change a winning team” zeggen ze wel eens. Nou, daar had Rekker dus mooi geen boodschap aan. Zoder pardon haalde hij de aanvoerder Thijs Rietsema uit de opstelling, en ook Bas van der Velden moest achterblijven op de bank. Gelukkig wisten we, deze keer met de tweede aanvoerder David van der Kruk, ook de vierde set binnen te slepen. 25-18 werd het.
Toen zat de eerste wedstrijd van het seizoen er op. Een goed begin is al de helft, dus we zijn al bijna kampioen. We kijken allemaal al reikhalzend uit naar onze volgende overwinning deze zaterdag in Groningen.
Groetjes van het team met de beste lichamen en het grootste ego van Ritola, Heren 3.
h3-wasbordjes