Eerste overwinning voor volleybal dames!

De eerste overwinning voor Ritola Dames 2 is een feit. Afgelopen vrijdag avond verlieten de dames het veld met een grote glimlach op hun gezicht. Ze speelden tegen een oud bekende, 2 jaar terug hebben ze om het kampioenschap gespeeld tegen ditzelfde team. Dit keer zonder publiek helaas, maar dankbaar dat we nog de kans hebben om te spelen. Vanaf het begin knallen was de boodschap die de coach, Stephan Blauw, aan ze mee gaf. En knallen deden ze. Ondanks dat er dit seizoen vier nieuwe spelers zijn kan je zien dat ze als team ontzettend zijn gegroeid, naar- en met elkaar.

De eerste set begon met een serve serie van aanvoerster Anne Schutte, die de tegenstander alle hoeken van het veld liet zien. Toch liet de tegenstander zich niet kennen. Toen het erop aan kwam was het toch Ritola die liet zien dat ze het volledig in controle hadden. Onder leiding van libero Marije de Vries werd de pass netjes bij spelverdeler Claudia vd Leij gebracht door passlopers, Esmee Kiers en Maran Keijer. Waaruit weer een krachtige aanval of tactische bal van Jildou Kruijer volgde. De eerste set eindigde met een 25-18 winst voor Ritola.

De tweede set verliep iets moeizamer. De tactische ballen scoorden niet meer zo makkelijk, de verdediging zakte weg en de aanval werd niet afgemaakt. Hoewel Ritola tot twee keer toe van een vijf punten achterstand terug wist te knokken naar een gelijke stand bleek dit niet voldoende om de set te winnen.

Ze begonnen weer met frisse moed aan de derde set. Nieuw aanstormend talent Simone van Schoonhoven liet hierbij zien dat ze niet bang was voor een beetje tegenslag met haar krachtige aanvallen. De dames speelden weer op eigen niveau en lieten zien dat het vanuit hun zelf moest komen. De tactische ballen van de tegenstander werden allemaal van de grond gehaald door zowel “stofzuiger” Maaike de Kruijf en “joker” Nienke Wijma. Met hun vele talenten zijn deze dames overal in het veld te vinden, verdedigend, aanvallend, op de vloer of tactisch aan het net. De derde set werd dan ook door Ritola afgemaakt en de tegenstander nog geen 15 punten haalden.

Met strijdlust in hun ogen begonnen de dames aan de vierde set. Ze zouden laten zien hoe erg ze gegroeid zijn in de afgelopen twee jaar. Als enige linkshandige uit het team liet Marscha Koops de tegenstander lopen voor elke bal, geen één bal op dezelfde plek, aanvallend, tactische balletjes of prikkend het maakte niet uit, het scoorde allemaal. Dit bracht de dames naar een prachtige 3-1 overwinning.


Foto gemaakt door Thomas Posthuma