Volleybalheren Ritola pakken de volle winst tegen Peize (4-0).

De heren van Ritola speelden vrijdag 22 december hun laatste thuiswedstrijd van dit jaar. Het was voor de 2e keer dat Ritola tegenover Peize heren 1 stond.
De 1e set begon Ritola wat slordig aan de wedstrijd maar kon zich goed herpakken. Ritola kon zich zo lekker in de wedstrijd spelen. Peize verzuimde de valse start van Ritola af te straffen. De Zuidlaarders gingen er vandoor met de setwinst (25-21).
In de 2e set kwam Ritola beter in zijn spel. Met de nodige servicedruk en goed verdedigend werk lukte het Ritola om flink uit te lopen bij Peize. Mede door de vele passfouten bij Peize sleepte Ritola vrij eenvoudig de 2e set binnen (25-13).
In de 3e set was het Ritola die direct weer op achterstand kwam. Bij een stand van 8-13 liep Ritola beetje bij beetje weer in. Prettig aan Ritola zijde was dat de invallers exact deden wat er van hun gevraagd werd, de set omdraaien naar winst. Het vertrouwen kwam terug en Ritola bewaarde de rust op de juiste momenten. De winst in de 3e set was een feit (27-25).
In de 4e set was het Ritola die vanaf de start liet zien voor de volle winst te spelen. Daarin kwamen ze niet meer in gevaar en was de winst een feit. (25-20).
De eerstvolgende wedstrijd speelt Albert Heijn/ Ritola op vrijdag 12 januari tegen Lokomotiv Hydra/ Sneek, aanvang 19.30 uur, sporthal de Zwet.