Frisse start van het seizoen op de vroege zaterdagochtendClinic 2014 - 4
Het nieuwe volleybalseizoen is zaterdagochtend 23 augustus goed van start gegaan met een clinic onder leiding van Paul van der Zee. Enthousiaste trainers en coaches waren bijeengekomen in de kantine van de Zwet om te luisteren naar een aantal tips over het coachen van een (jeud)team en de warming-up bij een training.

Clinic 2014 - 1
 
Dat er nogal wat komt kijken bij het coachen van een team blijkt wel uit het grote aantal boeken dat op tafel klaar ligt als we binnen komen. Want waar nou het succes van een coach als Louis van Gaal vandaan komt, daar is nog steeds niemand achter. Belangrijk is wel dat je als coach positief bent, het goede voorbeeld geeft en dat je je spelers stimuleert om elkaar te helpen!
Tijdens het tweede deel van de ochtend werden we zelf aan het werk gezet. Iedere trainer had als opdracht gekregen om zijn of haar leukste warming-up mee te nemen. De meiden van B2 waren aanwezig om de verschillende warming-ups uit te proberen, en Paul had het boek ‘De lange mannen’, over de legendarische olympische volleybalfinale van 1996, uitgeloofd als prijs voor de leukste warming-up. Er werd hard getraind, maar vooral ook veel plezier gemaakt. Zeker toen de voorzitter dwars door de berging over een aantal kasten moest kruipen, als onderdeel van een warming-up.
Met een fanatieke afsluiting, waarbij alle aanwezigen op elkaars rug moesten klimmen, bokje moest springen en door elkaars poortje moesten kruipen kwam er een einde aan deze leerzame ochtend. De informatie van Paul is ook terug te vinden op de site!Clinic 2014 - 2