Functiebeschrijving Kledingcoördinator

Functietitel: Kledingcoördinator
Verantwoordelijkheden:
1. Beheren van de uitgifte van de kledinglijn van Ritola, zorgend voor consistentie met de huisstijl en kleuren van de vereniging. Deze kledinglijn wordt op de website van Ritola gepresenteerd.
2. Coördineren van shirtbestellingen voor gesponsorde teams, mits er voldoende sponsoring is verkregen en de Penningmeester dit heeft goedgekeurd.
3. Daarbij communiceren met de shirtleverancier om logo’s van sponsoren en de locaties op de shirts door te geven, alsook de juiste maten en nummers van de shirts. Plus of er witte liberoshirts nodig zijn voor specifieke teams.
4. Vaststellen van uiterlijke besteldata voor de wedstrijdshirts, rekening houdend met het bestellen in batches en een minimale levertijd van 8 weken. De uiterlijke datum is doorgaans 1 juli om ervoor te zorgen dat de shirts op tijd beschikbaar zijn voor het nieuwe seizoen. Daarnaast meerdere data bepalen wanneer voor een bulkbestelling. (Initiële voorstel: 1 juli, 1 sept, 1 nov, 1 januari)
5. Adviseren van het bestuur door middel van voorstellen met betrekking tot eventuele wijzigingen in de kledinglijn.

Kortom, de kledingcoördinator speelt een cruciale rol bij het beheren van de kledinglijn van Ritola en het coördineren van shirtbestellingen voor gesponsorde teams, terwijl ze ook verantwoordelijk zijn voor de planning en communicatie rond deze activiteiten.