Beste (ouders van) leden van Ritola,
We zijn als jeugdcommissie/technische commissie en de werkgroep dameslijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het volleybalseizoen 2017 – 2018.
We zijn als commissie ook (grotendeels) tevreden over de lijn die we binnen de vereniging hebben ingezet. Deze lijn houdt het volgende in:

    * we willen met D1 in drie jaar tijd, twee keer promoveren. Dit betekent naast plezier en ontwikkelen, prestatie ook een belangrijke doel is
    * we willen dit zoveel mogelijk doen met eigen speelsters. Dit betekent voor het selectiebeleid dat de beste speelsters voor D1 uitgenodigd zullen worden. Deze speelsters dienen echter wel de doelen van D1 (plezier, ontwikkelen en presteren) te onderschrijven.
    * A1 en B1 zullen ontwikkelteams blijven waarbij we de ambitie hebben dit op een zo hoog mogelijk niveau te doen. Dit is echter geen doel op zich.
    * D2 kan een combinatie worden van oudere jeugdspelers (vanuit meisjes A) en eventueel meer ervaren speelsters. Naast meisjes A1 zal dames 2 een team zijn waarbij speelsters kunnen doorstromen naar D1.

Bij alle teams zijn er de afgelopen tijd al inventarisaties geweest. We vinden het belangrijk dat we goed op de hoogte zijn van wat er bij de leden/uw kind speelt en wat de wensen zijn. Dat nemen we mee en daarbij kijken we zelf ook naar de ontwikkeling van een speelster bij het formeren van de (nieuwe) teams.
Onze intentie is om in week 19 de voorlopige teamindelingen bekend te maken.
Voor vragen / opmerkingen kunt u altijd terecht op het emailadres jeugdcoordinator@ritolavolleybal.nl