Na een paar weinig enerverende potjes was het afgelopen zaterdag Stentor uit Haren die de helden uit het Paardendorp ontvingen in de illustere spelhal De Bam. Daar waar de start maar ook zeker de ondergang van de carrières van enkele belangrijke Groninger volleybal-coryfeeën heeft plaatsgevonden. Zo troffen wij Mark Kisjes aan, in vroeger tijd een dominerende passer-loper die verwoestend uit kon halen o.a. in de eredivisie, met zijn benen volledig in de steigers op de libero-positie terug bij dit armzalige Stentor. Een toonbeeld van vergane glorie….
Met 8 punten voorsprong koploper in de competitie gaat het de helden van Ritola vooral om consolideren. Geen onnodige punten meer verliezen richting het einde van het seizoen waar met nog 5 wedstrijden te gaan de nummers 2 en 3 in de competitie nog op onze titanen staan te wachten. Een kleine buffer aan punten is dan ook mooi meegenomen en dient in een potje tegen het laag spelende Stentor niet verspeeld te worden. Daar lag de uitdaging deze zaterdag.
Gelukkig is een van onze godenzonen teruggekeerd in ons team, te weten Harnan die het nodig vond om halverwege het seizoen wat plastische chirurgie aan zijn knie te laten doen om er mooi op te staan tegen het eind van de competitie. Het resultaat mocht er zijn want vanaf punt 1 stond hij mee te spelen alsof hij niet weg was geweest.
Aangemoedigd door menig vrouw of vriendin maar ook zeker door het kroost van enkele spelers van Ritola werd Stentor de eerste 2 sets vakkundig gefileerd. De derde set echter werd een ware strijd. Kwam het door het onderschatten van de tegenstander, werden de helden afgeleid door het scheidsrechterlijk duo dat de wedstrijd naar zich toe probeerde te trekken of lag het aan het niet-aflatende commentaar dat de spelers van Stentor loslieten op de Zuidlaarder Bollen? Wat het ook geweest moge zijn Ritola stond in no-time met 14-7 achter in deze set.
Maar de aankomend kampioenen zouden geen aankomend kampioenen zijn als zij niet de ruggen hadden gerecht, de schouders er onder hadden gezet en de motor nog eens goed aan zouden hebben gezwengeld en ook deze set met heldenmoed en veel bravoure binnen hadden gesleept. En zo geschiedde.
Daarna was de 4e set een formaliteit, konden de handen worden geschud en de eerste potjes bier worden genuttigd in de sfeerloze maar authentieke kantine van De Bam.
Het zou er nog lang gezellig zijn mede door het heroïsche potje dat onze Heren 2 tegen Stentor Heren 2 na onze pot op de mat zou leggen. Maar hierover moeten ze zelf maar vertellen.
Vrijdag 27 maart wachten de groene studentjes van Veracles in De Zwet op hun afstraffing door onze helden dus komt allen kijken naar dit vakkundige slachtwerk rond 21.00H.