We deden dit seizoen samen mee aan een Beach circuit in de regio Noord. Er zijn in totaal 4 regio’s in Nederland, die later allemaal tegen elkaar zouden strijden in de Finals. We deden mee met Jo <18. We werden ingedeeld in deze categorie omdat Emiel 16 jaar is, dan mag je niet meer in de categorie Jo <16 mee spelen.
In de regio Noord waren 5 teams Jo <18, waarvan 4 teams door mochten naar de Finals. Het lukte ons om 4de te worden ook al scheelde het maar een paar punten of we waren 3de. Tijdens de voorronde in Meppel werden we 3de, wat een medaille en oorkonde opleverde. We mochten naar de Finals!
De Finals werden gestreden in Scheveningen. Dat betekende om 5.30uur vertrekken, maar dat hadden we er graag voor over. In Scheveningen kwamen we in een zware poule terecht tegen jongens die ons haast volwassen leken en ook een paar koppen groter waren. Het lukte ons daardoor ook niet om te winnen, maar ondanks dat, was het erg gezellig en mooi zonnig strandweer. Na de poulefase werd iedereen ingedeeld in de Knock Outfase. Dit keer mochten we in het stadion spelen! Dit stadion staat van mei tot september op het strand en er worden veel belangrijke Beach wedstrijden gespeeld. De andere wedstrijden werden op het strand bij het stadion gespeeld.
De tegenstander was wel erg goed, maar we maakten het ze niet gemakkelijk. Gewonnen hebben we die dag helaas niet, maar we hebben ons super vermaakt. We werden gesponsord door Otter Diercompleet uit Leek. Die willen we heel erg hartelijk bedanken.
Door Emiel Wijma & Thijs IpemaBeach2 Beach1