Vrijdag 14 maart speelde dames 2 een wedstrijd tegen Veracles 12 in sporthal de Zwet. Het team van Adri van de Laan had echter een tekort aan speelsters (5 fitte + 1 geblesseerde), waardoor ze een beroep deden op Lisa Olthof en Nienke Wijma van meisjes C2. De meiden hadden er zin in, want vanaf het begin moedigden ze de vrouwen (Nel, Meta, Frederike, Aly, Jantje en Alisa) heel hard aan. Un, dos, tres werd er geroepen, want de stand was inmiddels 22-3! Kwam het door de vele aanmoedigingen? Dames 2 serveerde er ondertussen rustig op los. Binnen tien minuten was de eerste set gespeeld (25-3).
In set 2 maakte Lisa Olthof haar debuut en met een aantal geplaatste services bracht ze de tegenstander meteen in de verlegenheid. Mooie set ups van Lisa op Frederike van Marle leverden fraaie acties op. Met 25-13 won dames 2 ook de 2e set.
In set 3 maakte Nienke Wijma haar debuut. Ook zij begon enthousiast en scherp aan de set. Ondertussen werden er liedjes gezongen en de dames gingen als een speer. Met 25-3 kreeg Veracles volleyballes. Dames 2 rook een 4-0 overwinning en die kwam er ook. De studentes uit Groningen hadden niets in de melk te brokkelen.
Ondergetekende genoot van het enthousiasme die de meiden Nienke en Lisa in dames 2 beweeg bracht. Meiden klasse gedaan en hopelijk kunnen ze vaker een beroep op jullie doen!
Groeten Stephan