Het hemelvaartsweekend stond voor JB1 in het teken van het Meerdaags Jeugd Toernooi (MJT) in het Groningse Doezum. Naast de sporthal, op de zonneweide van het openluchtzwembad, werd de caravan + voortent tussen alle andere tenten neergezet. Na de opening om 18.00u was het toernooi begonnen. Geen wedstrijden op woensdagavond voor JB1, rustig aan beginnen dus. Voordat de begeleiding er aan toe kwam om na te denken over een goede bedtijd lagen de heren al onder zeil, zo rond 23.00u al. Dag 2 begon op het onmogelijke tijdstip van 8.50 in Marum, 7.30u busje vanaf de sporthal in Doezum was het lot van Ritola JB1. Duidelijk werd dat de verwachting van Bas vd V. niet helemaal de juiste was. “Ohhw de laagste leeftijdsklass,e we kunnen misschien wel winnen”was de verwachting, het niveau lag echter behoorlijk hoger dan in de topklasse JB. Alle andere teams waren minimaal een jaar ouder dan JB1, soms zelfs twee of drie jaren.
Gedurende het toernooi wisselden goede sets en mindere sets elkaar af. Het niveau werd wel steeds beter, een mooie stijgende lijn gecombineerd met een enorme vechtlust en mentale weerbaarheid maakten dat het erg leuk was om het te coachen. Elke set werd tot het allerlaatste fluitsignaal geen bal zomaar gewonnen gegeven, groot compliment voor Ritola JB1!
Gezellig was het zeker ook tijdens deze 4 dagen! De 2e avond waren 3 jongens nieuwsgierig naar de feesttent die was opgesteld, de laatste avond nam bijna iedereen even een kijkje om te zien wat er te beleven viel. Het corvee, dixies schoonmaken, werd door Matthijs Bakker zeer serieus opgevat en iedereen weet nu hoe het moet. Dat het luchtbed van de coach het weekend niet overleefde hoorde er waarschijnlijk bij. Het slotstuk was de unieke dubbele persoonlijke prijs die nieuweling Thijs Ipema opstreek. Zowel ‘Laiverdje van het publiek’ als de ‘Talentenprijs’ heeft dit talent van 12 jaar tegelijk gewonnen. In het boekje van het MJT konden we nalezen dat dit nog niet door iemand bereikt is in het verleden.  Thijs gefeliciteerd!
Foto’s volgen nog op de site.
Herman en Miriam bedankt voor de begeleiding tijdens(en voor ) het weekend!