De meiden van B1 hebben een uitstekende eerste seizoenshelft gespeeld, waardoor ze de ‘winterstop’ in gaan op een tweede plek, met 4 punten achterstand op koploper LSV uit Loppersum. Ritola heeft wel één wedstrijd minder gespeeld.
De acht overgebleven meiden; Esmee Wolters, Isabelle Carrus, Sterre Wouda, Jaleesa Timmer, Anouk Vermeer, Leonie Folkerts, Karlijn Drenth en Marielle Truijen kenden dit seizoen een bliksemstart. Het eerste puntverlies werd geleden tegen de Meeuwen, maar een week later pakte de ploeg van Stephan Blaauw en Willem Folkerts een 4-0 overwinning tegen de ploeg uit Zuidhorn.
De eerste echte tik kregen de meiden uit Zuidlaren op zaterdag 9 november te verwerken. In Loppersum gingen de Zuidlaarders met 4-0 onderuit. Vooral op mentaal vlak lieten de meiden zich het kaas van het brood eten. Technisch en serverend was Ritola velen malen sterker, maar op belangrijke momenten liet de ploeg uit Zuidlaren het onnodig afweten. Elk nadeel heeft zijn voordeel, zou Johan Cruijff gezegd worden, want een week later kwam de koploper alweer in Zuidlaren op bezoek. Trainer Stephan Blaauw had de meiden ook verteld; Meiden het zit er echt in, maar je zal meer van jezelf moeten vragen. De meiden hadden de boodschap begrepen en met Willem Folkerts aan het roer, zorgde Ritola voor een verrassing door LSV met 3-1 te verslaan. Vooral het laatste punt werd als een kampioenschap gevierd, geweldig hoorde ik twee weken later de ouders nog zeggen. Wat hebben wij genoten van het team!
Deze zege gaf de meiden het vertrouwen dat er dit seizoen misschien wel iets heel moois in het verschiet ligt, maar dan zullen ze iedere wedstrijd alles moeten geven. En juist laten zien, dat als ze achter staan, ze het geloof houden en zich terug kunnen trokken.
Dat lieten de meiden afgelopen zaterdag tegen Lycurgus B1 zien. De eerste drie sets werden relatief eenvoudig binnengesleept, maar in de vierde set begon de machine te haperen. 12-18 stond op het scorebord, coach Stephan nam een time out en zei; meiden jullie kunnen het met elkaar maar dan je er met zijn ALLEN in geloven. Ga ervoor! En zo geschiedde, knap meiden! Met een 4-0 overwinning werd de eerste seizoenshelft afgesloten.
Benieuwd wat de tweede seizoenshelft Ritola B1 gaat brengen!