Afgelopen zaterdag mocht de B – selectie van Ritola hun kunsten vertonen bij het NOJK in Emmen. We waren ingedeeld bij VVE’86, Emmen’95, Set Up IJsselmuiden en Flash Nieuwleusen. Met twaalf speelsters en 2 coaches, Judith en Stephan vertrokken we in de vroege ochtend richting de stad van Het Noorderdierenpark.
Iris Spanhoff, Vera Mennega, Maaike en Renske van Norel, Maaike de Kruijff, Ilse Strijker, Anne Schutte, Iris Hamming, Anne Luinge, Leonie Folkerts, Esther v/d Kruk gingen vandaag de clubkleuren van Ritola verdedigen. Jelijn Heijmans was helaas nog geblesseerd maar offerde zich op langs de zijlijn om het team aan te moedigen. Ze was dan ook schor aan het einde van de dag, Jelijn top gedaan!
Met twee weken lang geen bal te hebben geraakt en de nodige kilo’s erbij tijdens de kerst in ons achterhoofd begonnen we aan ons praatje voor de eerste wedstrijd.
De rugnummers werden verdeeld, de posities besproken en Ilse legde het verdedigingssysteem nog een keer uit. We konden er met elkaar onbevangen in en dat werd dan ook benadrukt.
Toch sloeg die onbevangenheid in de beginfase al snel om in ‘ de kopjes laten hangen’. De 13- jarige! Maaike de Kruijff begon overigens wel uitstekend op de libero, maar de rest van het team had moeite om hun eigen niveau te halen, waardoor we als team achter de feiten aanliepen. Helaas konden we geen potten breken tegen VVE’86, een 2-0 nederlaag tot gevolg.
In de 2e wedstrijd mochten we aantreden tegen de favoriet uit de poule Emmen’95. We leken wakker geschud, want met een fantastische aanval kwamen we op 1-0. Deze lijn werd doorgetrokken, maar al vrij snel nam Emmen de touwtjes in handen. Desondanks konden onze meiden goed aanhaken en speelden mooie rally’s. We waren dichtbij, vooral in de 2de set, maar het bleek niet genoeg. Zeker geen schande, trots waren Judith en ik op de meiden.
2 gespeeld, 2 verloren was de tussenstand halverwege. Hoe konden we het beter naar onze hand gaan zetten? Was het een idee om Anne Schutte op spelverdeling te zetten? Ze had het nog nooit gedaan, maar de coaches zagen hierin zeker kansen. Waarom niet, want ook de ontwikkeling van het team stond vandaag centraal.
Met Anne Schutte op de spelverdeling begonnen we dan ook aan onze 3e wedstrijd tegen Set up IJsselmuiden. Passend hadden we het zeer lastig, waardoor onze nieuwe spelverdeelster veel achter de bal aan moest rennen. We kwamen niet ons spel, ondanks dat Anne zich al vrij snel het spelverdelen eigen maakte. Leuk om te zien! Met 2-0 ging de winst naar de ploeg uit Overijssel.
De uitschakeling was een feit, maar de laatste wedstrijd moest nog gespeeld worden. We deden bij tijd en wijle heel goed mee, maar het geloof in een goed resultaat ontbrak. Ondanks dat we in de eerste set dichtbij setwinst waren. Flash Nieuwleusen was een tikkeltje beter, helaas.
Ik wil via deze weg de meiden bedanken! We hebben er weer veel van geleerd. O.a mentaal kunnen we nog heel veel stappen met elkaar maken. Het geloof in jezelf, acties durven maken en daarvan genieten!