Eindelijk was het dan zover. De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe volleybalseizoen in de 2e Divisie A. En natuurlijk zijn onze godenzonen daarin vertegenwoordigt. Want op jacht naar eeuwige roem die uiteindelijk moet eindigen in de vorm van het Wereldkampioenschap (“en daar kan niemand wat aan doen”…) moet eerst deze 2e divisie doorlopen worden.
Mede vanwege het verstek laten gaan van onze geliefde midman Thijs aan het eind van vorig seizoen (ongeslagen gewonnen dus gestopt op zijn hoogtepunt!) moest er diep in de buidel getast worden om nieuwe spelers naar de Zwet te halen. Tenminste, dat dachten we. Wat schetst onze verbazing dat er aan het begin van het seizoen drommen spelers voor de deur stonden te trappelen om naar binnen te mogen om mee te kunnen spelen met ons topteam! Dus: keuze zat.
Om ons spectaculaire spel op een nog hoger niveau door te kunnen zetten hebben we (met het publiek in het achterhoofd) 3 topspelers toegevoegd aan ons toch al overvloedige arsenaal, te weten;
passer/beuker Roy, middenman/wolkenkrabber Daniel en, terug van weggeweest, servicekanon/rosser Eelke. Met deze aanvulling denken wij het Wereldkampioenschap weer iets dichter naar het Paardendorp te hebben gebracht.
Nu is het natuurlijk allemaal een beetje wennen: een nieuwe competitie, nieuwe toptalent en niet elke thuisdag op vrijdagavond spelen. En dan ook nog de eerste 2 wedstrijden uit spelen. Maar ons team zou niet uit louter helden bestaan als we dergelijke tegenslagen niet met verve zouden doorstaan. Waar de 1e wedstrijd nog met 3-1 werd verloren tegen de titelpretendent van de competitie (zij hebben eredivisie-spelers ingekocht, voor ons wordt dat over 2 jaar pas interessant…) werd de 2e uitwedstrijd al met 2-3 gewonnen van de degradant van een divisie hoger. En nu was het dan eindelijk tijd voor de eerste thuiswedstrijd. Tegenstander: Flash Veendam, een oude bekende….
Enkele van onze helden hebben een paar jaar van hun glansrijke carrière vergooit door zich aan te sluiten bij dit team uit de nabije veenkolonie, ookwel bekend als ”de Hondenkoppen”. Daar, waar we dit team in een oefenpotje voor de vakantie nog wel eens een botje toegooiden, waren ze op deze sfeerrijke middag in een kolkend stadion een maatje te klein voor het geweld dat door de Zuidlaarder Bollen op de mat werd gelegd.
De eerste 2 sets werden op magnifieke wijze binnen gefietst. Door servicedruk van onder andere nieuwe aankoop Daniel werd het bolwerk Flash aan het wankelen gebracht. Dit leverde sneue taferelen op. Menigmaal werd de steun van de 1e scheidsrechter gezocht door de Veendammers maar deze gaf geen krimp. Telkens weer werd de bok vastgeklampt door de spelers van Flash om toch dat ene puntje van de scheids mee te krijgen maar meer dan een hard hoongelach van de toppers aan de andere kant van het net leverde dit niet op. Dit gelach, en dus het laten vieren van de strop die eigenlijk alleen nog maar aangetrokken diende te worden, zorgde er voor dat de concentratie iets verslapte, wat het verlies van de 3e set tot gevolg had. Maar verder zouden de hoogvliegers van de Zwet het niet laten komen. Ondersteund door orgastische aanmoedigingen van het thuispubliek werd de 4e set binnen geslagen en kon er genoten worden genomen van een oud en beproefd recept: bier en bitterballen !
Een mooie 3e plaats is nu ons deel in de competitie en er wordt, terecht natuurlijk, alleen nog maar omhoog gekeken. Kom ook eens langs in de Zwet om te genieten van topsport in uw eigen vertrouwde paardendorp. We horen u graag juichen!