Het eerste herenteam van Ritola heeft vrijdagavond een simpele 3-1 overwinning geboekt op de studenten van Donitas 4. Eigenlijk kwamen de gasten er in de hele wedstrijd niet aan te pas, maar in derde set had de thuisploeg een enorme terugval, zodat de Groningers toch nog de set naar zich toe trokken.
Ritola begon de wedstrijd met Ward van ’t Hoenderdaal op de spelverdelerspositie, Arjan Jongstra en Marco Meijeringh op de passer loper, de midaanvallers Thijs Wiersma en Jan Derk Frieling en diagonaal Jaap Jan. Ward van ’t Hoenderdaal opende de eerste set sterk door een goede serveserie, maar de Zuidlaarders konden deze sterke start niet een goed vervolg geven. Ritola oogde soms wat slordig, waardoor Donitas 4 aan kon klampen. Aan het einde van deze set gaf de thuisploeg gas, 25-19. In het tweede bedrijf was de ploeg uit Zuidlaren op alle facetten van het spelletje beter, maar kwam moeilijk los van de studenten uit Groningen. De Groningers verdedigden bij vlagen erg sterk, waardoor Ritola geforceerd ging aanvallen. Jaap Jan Dun zorgde met twee kill blocks voor een 25-22 setwinst.
In de derde set bracht coach Michiel van den Oever spelverdeler Stephan Blaauw voor Ward van ’t Hoenderdaal en Rik Schoonhoven voor Jaap Jan Dun. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Ritola, want de Zuidlaarders kwamen op een 23-15 voorsprong. Vanaf dat moment raakte de thuisploeg volledig de kluts kwijt. En juist tegen het einde van de set sloop de onrust erin. Met 24-26 ging deze set enorm knullig verloren. In het vierde bedrijf wist Ritola zich goed te herstellen. Met degelijk spel walsten de Zuidlaarders, met David van de Kruk (jongens B) als invaller, over de studenten heen, 25-12. De ploeg uit Zuidlaren leverde ten opzichte van Dio Bedum 2 een puntje in, waardoor het verschil met de koploper drie punten bedraagt.