Vrijdag 30 september was het alweer tijd voor de tweede wedstrijd van Dames 1. Na een mooie overwinning op de UMCG dames van vereniging A.P.S.A.Z. werd het nu tijd voor een serieuze tegenstander, namelijk niemand minder dan studentenvereniging Veracles.
Een goede voorbereiding is de halve wedstrijd en daarom stonden wij allemaal om 18:30 startklaar. Oké niet helemaal startklaar, maar we waren in ieder geval aanwezig! Trainer-coach Paul ging weer voor een nuttige voorbespreking en heeft ons nog wat handige tips meegegeven voor de wedstrijd, waardoor we de wedstrijd vandaag (misschien) ook wel konden winnen.
Na het warmlopen en NIET rekken en strekken begonnen we weer eens met ingooien en inspelen. Thuis spelen geeft altijd een grote energie boost en daarom ging het inslaan en serveren ook erg lekker. De Zwet beschikt gelukkig over een fatsoenlijke ruimte om te serveren en daarom konden de sprong-services van Anne en Iris Hamming niet ontbreken vanavond.
Na het fluitsignaal van scheidsrechter Jack gingen beide teams naar de banken toe en werd de begin opstelling bekend gemaakt aan het team. Gelukkig is Paul niet een persoon die iemand vier sets aan de kant laat staan, dus de wissels moedigden uit volle borst het team aan met hun groene truien aan om wel warm te blijven voor een onverwachte wissel.
De wedstrijd was begonnen voor Dames 1 en tegelijkertijd naast ons speelde Heren 3 tegen dezelfde tegenstander alleen dan de mannelijke variant. Met een hoop aanmoediging van de steeds voller stromende tribune lukte het ons wel (Heren 3 niet) om de eerste set binnen te halen, met een setstand van 25-16. De vechtlust die de vorige wedstrijd nog een beetje op gang moest komen, was vanavond bij het inslaan al overduidelijk aanwezig. We wilden niet met minder dan 5 punten het veld aflopen en we gingen hier persoonlijk voor zorgen!
Met dezelfde opstelling van Iris Hamming aan de buitenkant, Anne op de diagonaal en Esther op de mid-aanval begonnen we aan de tweede set. De lastige balletjes werden allemaal van de vloer gehaald door libero Iris Spanhoff en Miriam wist met elke goede of minder goede pass toch een prima set-up omhoog te brengen voor de aanvalsters. Ook Jelijn stond lekker aan te vallen op het midden, maar wat nog meer opviel was haar intens harde service. Zonder moeite sloeg ze de ene na de andere zwabberende bal over het net waardoor Veracles moeite kreeg om het spel bij te houden.
Ook de tweede set werd overtuigend gepakt met een 25-14 winst en ook de derde en vierde set met nieuwe troef Esmée op de buitenkant en nieuwe troef Maaike op de diagonaal werden (te) gemakkelijk gewonnen. Elk punt werd gevierd door de tribune en de wissels hadden na de wedstrijd (bijna) een schorre stem van het schreeuwen.
Coaches Paul en Inge waren zeer trots op hun team en wij waren zelf ook trots dat er zo overtuigend gewonnen was. De eerste thuiswedstrijd voor ons was zeker een feest, maar samen met Heren 3 naast ons die ook knap met 3-1 wint van dezelfde concurrent Veracles, was het feest helemaal compleet.
Wij kijken zeker uit naar de volgende wedstrijd op 28 oktober tegen het Groningse Oranje Nassau, gelukkig weer in de Zwet. Maar eerst hebben wij na deze twee wedstrijden wel een soort rustweek (of vier) verdiend!