Vrijdagavond 1 maart, DERBY-avond! Na 4 weken winterstop zijn we er weer, want de dames van Annen kwamen bij ons op bezoek. Wij op de fiets, zij met de auto… Oh nee, zij op de fiets, wij met de auto… Ach, we kwamen in ieder geval allemaal op tijd aan! Geen korfbal deze keer, dus het veld kon ruim van tevoren worden opgebouwd. En, al voordat het half 8 was, kon onze mini van de week Femke, haar opwachting maken in het veld. De dames van Annen staan 11e, wij 4e, dus 4-0 winnen was het doel.

Onze benjamin Eline speelde haar laatste wedstrijd als 14-jarige, voor opa Herman reden om haar te laten starten in de basis. En dat was een goede keuze, want binnen no-time stonden we, met Eline aan serve, met 6-0 voor! De coach van Annen greep naar de time-out, maar dat mocht niet baten. We hadden een goede service-druk en konden het gat bij onze tegenstander goed vinden. Hamming sloeg de balletjes mooi mid-achter en Marscha liet een fantastisch blok zien! En onze middens, die door (weer) een blessure van crazy San een vast plekje in de basis hadden, zaten er aanvallend lekker in. We hadden snel een mooie voorsprong te pakken. Ergens halverwege de eerste set rolde er een druif het veld in. Nee, het was niet een van onze speelsters, het was écht een druif. In een uiterste poging hem tegen te houden, gleed Anne door het veld. Precies op tijd om Hamming toch nog een goede service-pass te laten afleveren. En dat deed ze! Eindstand van deze set? 25-19 in ons voordeel!

Met veel vertrouwen begonnen we aan de tweede set, maar de dames van Annen waren vastbesloten niet zonder puntjes weg te gaan bij ons. Zij startten beter, en wij waren wat zoekend in de afstemming. Halverwege de set werd er dus wat vers bloed ingebracht. Duo DiAnneleen mocht shinen en Annen had even geen antwoord op het veranderde spel. Toen ook Nienke, die even koud het veld inkwam om een ace af te leveren, zichzelf liet zien, was ons spel weer op de wagen. Geen druiven deze set, wel een waarschuwing voor de coach van Annen. Een 2-0 voorsprong was in ‘the pocket’.

Ook in set drie gingen wij er met 25-20 met de winst vandoor. Best een ruime voorsprong, maar zo voelde het in het veld niet altijd. Passend en verdedigend hadden we meer moeite en daardoor was het hard werken. Herman wisselde Hamming met Eline, en precies op datzelfde moment kregen we een puntje cadeau. Een ietwat verwarrende situatie, maar de scheids deelde, na de waarschuwing uit set 2, een kaart uit. En een extra puntje voor ons! Annen was er wat door van slag, maar wij niet. Dus sleepten we de overwinning binnen.

De overwinning was veiliggesteld, we moesten in set 4 alleen het laatste puntje nog even binnenslepen. En dat was moeilijker dan het leek. De dames van Annen begonnen gevarieerder te spelen en meer rechtdoor te slaan, en wij maakten het onszelf niet makkelijk. Ballen werden uit of in het blok geslagen, het liep even niet. Simone haar knieën hadden het wel gehad, dus werd Eline nog even op mid gezet, waar ze nog een puntje meepikte. Aan het eind van de set werd ook Marscha nog even weer ingewisseld. Dat had het gewenste effect. Uiteindelijk stonden we toch met 24-23 voor. Annen strubbelde nog even tegen, door de 24-24 te scoren. Maar uiteindelijk konden we met een mooie aanval (puntje 25) en een fantastisch blok van Anne (puntje 26), de set winnend en met een goed gevoel afsluiten. Doel bereikt! Volgende week spelen we in Assen tegen Sudosa, waar we weer een 4-0 overwinning hopen binnen te slepen!