Dames 1 Ritola met 3-2 onderuit tijdens late-avondwedstrijd in Smilde

Op vrijdagavond 2 februari mocht dames 1 van Ritola, dat voorafgaand aan haar 16e competitiewedstrijd de derde plek in de competitie bezet houdt, aantreden tegen Fama uit Smilde. De dames uit Smilde bezetten een 4e plek, dus het beloofde een spannende pot te worden. Beide teams hadden elkaar eerder dit seizoen al getroffen in Zuidlaren, waarbij de dames van Fama aan het langste eind hadden getrokken. Dat wilde Ritola zich niet nog een keer laten gebeuren.

Van tevoren werd er een goed strijdplan uitgedacht en dat leek in de eerste set zijn vruchten af te werpen. Een aantal mooie passes zorgden voor harde aanvallen van de middens Simone en Anne en ook diagonaal Dianne pakte, met een aantal mooi geplaatste aanvallen, haar puntjes mee. Tot 15-15 was het een gelijke strijd, waarin beide teams niet voor elkaar onder deden. Helaas liep Fama, door een aantal mindere services en het slimme spel van hun diagonaalspeelster, uit tot 17-21. Dat kwamen de Zuidlaarders niet meer te boven. De eerste set werd verloren met 25-18.

Vol goede moed startten de dames aan de tweede set. Het strijdplan werd nogmaals doorgesproken en positieve punten werden benoemd. Meteen werd er, door goed serveren en slimme aanvallen van passer-loper Iris, een voorsprong van 5 punten gepakt. Er werd nog meer energie gegeven en vanaf de kant werd er goed aangemoedigd. Halverwege de set dreigde het toch weer de verkeerde kant op te gaan, maar een slimme wissel van coach Herman, zorgde ervoor dat Ritola het initiatief hield. Met mooie verdedigingsacties van libero Iris en goede keuzes van spelverdeler Henny, trok Ritola deze set aan het langste eind, en werd er gewonnen met 25-17.

Ook set 3 en 4 lieten zien dat beide teams zeer aan elkaar gewaagd zijn. Set drie werd met 25-21 gewonnen door het team uit Smilde en in set 4 werd er goed geblokkeerd en geplaatst aangevallen door de dames uit Zuidlaren. Setwinst was met 25-19 een feit en dus moest er een beslissende 5e set worden gespeeld.

De dames uit Smilde begonnen goed en namen meteen een voorsprong van 3 punten. Bij een stand van 11-5 leek de set te verloren te gaan, maar een mooie aanval en een goede servicebeurt van diagonaalspeelster Dianne zorgden voor een inhaalslag. Ritola kwam terug tot 11-8 en leek even het initiatief over te nemen. Fama leek echter de overwinning niet uit handen te willen geven. Met het laatste beetje energie trokken zij, met een uitslag van 15-9 de overwinning over de streep en werd er door de Zuidlaarders met 3-2 verloren.