Veel van jullie zullen het al wel hebben gehoord, volgend jaar ga ik volleyballen bij Sudosa in Assen. Het heeft me slapeloze nachten bezorgd, want ik heb 3 fantastische jaren bij Ritola gehad. Nog maar amper lid mocht ik als 12-jarige mee naar het MJT in Doezum in 2013, wat een geweldig toernooi was dat, net zoals de jaren erna. Ik zal dit nooit vergeten. Ook al wonnen we weinig wedstrijden, we hadden heel veel plezier. Door de jaren heen werden we steeds beter en zo wonnen we dit jaar een set van Taurus, wat me een gehaktbal van Erik opleverde. Heel eerlijk gezegd was de overwinning nog lekkerder dan de gehaktbal.
We gingen vaker naar toernooien, soms winnen, soms verliezen. Met Thijs Rietsema ging ik een keer naar Emmen, meedoen aan een 2×2 toernooi, hier werden we 1ste. Met Emiel Wijma ging ik beachen, dit bracht ons 2 jaar bij de beste 4 van regio Noord en mochten we dus 2x naar Scheveningen om mee te doen aan de Beach Finals. Ook deden Emiel en ik vorig jaar mee voor de poging om in het Guiness Book of Records te komen (nog maar een keer naar Scheveningen), er moesten zoveel mogelijk beach-teams meedoen. De poging is gelukt en we hadden nog nooit zo veel beachvelden op 1 strand gezien. Geweldige dagen met gelukkig ook heel mooi weer.Thijs
Al een aantal jaren train ik bij het RTC in Groningen. Zondag, 5 juni, hadden we een toernooi in Almelo tegen andere RTC-teams uit Nederland. Een superleuke dag met veel wedstrijden, we eindigden als 5de van de 7 teams, het zat allemaal heel dicht bij elkaar. Er was ook een individuele prijs te verdienen, als mvp: most valuable player. Ik wist niet wat ik hoorde dat de prijs voor mij was. Hier ben ik echt heel blij mee. Op bijgaande foto sta ik met Mohamed Romdhane, mijn RTC trainer.
Deze prijs heb ik natuurlijk niet alleen aan hem te danken. Vooral wil ik Erik Rekker bedanken, van wie ik bij Ritola de meeste trainingen heb gehad. Maar ook wil ik alle jongens A en alle heren bedanken, voor het meetrainen en wedstrijden spelen. Uiteindelijk heb ik dus gekozen voor Sudosa. Eerst wilde ik graag hoger gaan spelen, maar ook wilde ik heel graag in een team met jonge jongens spelen. Bij Ritola kon ik in 2 teams blijven spelen, maar met het oog op veel trainen en school, denk ik niet dat dat komend seizoen te doen is voor mij. Straks heb ik nog maar net de A leeftijd en ik wil heel graag mee kunnen doen aan een toernooi als het NOJK. Bij Sudosa kom ik in een team met jonge jongens en kan ik met jongens A meedoen aan toernooien. Vandaar dus mijn keuze voor Sudosa. Ik hoop jullie nog vaak tegen te komen, misschien in de competitie, maar ik kom ook zeker nog wel eens bij jullie wedstrijden kijken.
Super bedankt voor de fijne Ritola jaren ook namens mijn ouders,
Thijs Ipema