ZUIDLAREN – Dit jaar vindt in Zuidlaren het 25e Stratenvolleybal in Zuidlaren weer plaats. Ondanks de nog wat geringe deelname van vorig jaar, keek de organisatie onder leiding van de sportfunctionarissen van de gemeente Tynaarlo en een aantal leden van volleybalvereniging Ritola terug op een geslaagd evenement.
Zo op een zonnige winterdag wanneer je door Zuidlaren loopt, komen er twee mensen met de vraag of er in 2014 nog een Stratenvolleybaltoernooi plaats vindt. Want zo wordt er gezegd, op een feestje van de buurt was er alweer over gesproken om weer te doen. En daarnaast waren er ook andere ‘straten’ die graag mee wilden doen. Heerlijk dat enthousiasme.
De organisatie is er dan ook alweer met volle overgave aan de slag gegaan.
Dit jaar kan er op de volgende data worden gespeeld; 10 juni, 12 juni, 17 juni, 19 juni, 24 juni en 26 juni. Net als vorig jaar kan er voor de dinsdag of de donderdag worden gekozen. De finaledag vindt plaats op donderdag 3 juli.
De vorige editie werd overigens gewonnen door het team van de Schipborgerweg. Ze zijn dan ook gebrand om hun titel te verdedigen.
Daarnaast is het dit jaar mogelijk om je als individu op te geven. Bij genoeg aanmeldingen formeert de organisatie van dit 25e evenement een vreemdelingenlegioen. Zie ook voor meer informatie op de site www.ritolavolleybal.nl/stratenvolleybal. Wij kijken uit naar dit evenement en zoals de teams vorig jaar al aangaven, wij zorgen voor een extra team. Dus 16 teams in ieder geval gegarandeerd!