Op 2 januari deden we met het jongens A- team mee aJA halve finale NOJK Barneveld 2016an de voorrondes van het NOJK (Nederlands Open Jeugdkampioenschap) in Nieuwleusen. Een superleuke dag!! Aan het eind van de dag bleek dat we door waren naar de halve finale!! Niemand had dit verwacht en dat maakte het dus nog leuker. Coach Erik Rekker was supertrots op ons, het was hem namelijk nooit gelukt om de halve finale te bereiken.
Op 13 februari werden we verwacht in Barneveld samen met nog 9 andere teams uit verschillende plaatsen in Nederland. Het was vroeg vertrekken en iedereen was nog een beetje slaperig, want de avond ervoor hadden we een wedstrijd in Heerenveen gespeeld. Die wedstrijd hadden we gewonnen met 4-0 dus we konden vertrekken met een goed gevoel.
We waren verdeeld in 2 poules, zodat we 4 wedstrijden moesten spelen. Helaas had in de andere poule 1 team zich afgemeld. Iedere wedstrijd bestond uit 2 sets. Voor ons was het streven om iedere set tussen de 10 en 15 punten te halen, want we wisten vooraf dat we tegen hele goede teams moesten spelen en dit zou voor ons het meest haalbare zijn. Gelukkig is dit gelukt. Onze laatste wedstrijd was de leukste wedstrijd van de dag. In de 1ste set stonden we voordat we het wisten achter met 8-0, maar met veel inzet van ons kwamen we terug en werd het uiteindelijk toch nog 25-15, wel verloren maar we hadden een goed gevoel. De 2de set draaiden we de rollen om en stonden we in no time voor met 6-0! Dit gaf een goed gevoel. Het nog aanwezige publiek stond achter ons en de sfeer was super. Uiteindelijk verloren we de set met 21-25, maar het voelde als een overwinning!
Met zijn allen gingen we nog eten bij de MAC. Een fantastische dag!
Coach Jan, chauffeurs en supporters bedankt voor deze dag.
Groetjes, Thijs Ipema