Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Featured

Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Ritola is een sportieve maar vooral gezellige volleybalvereniging in hartje Zuidlaren! Onze eerste heren en dames team zijn respectievelijk vertegenwoordigd in de hoofdklasse en 2e klasse.Bij Ritola kan zowel gespeeld worden op competitief als op recreatief niveau. Dit kan zowel bij de jeugd als bij de senioren!

 • Sfeervolle club in het noorden met ruim 130 leden
 • Iedereen kan meedoen: spelniveau op 4de klasse tot 2e divisie.
 • Teams op topniveau

Ook lid worden? Wees er snel bij!
Lijkt het je leuk om ook te volleyballen? Dan is het misschien leuk om mee te trainen met een team. Binnen Ritola mag iedereen 3 maal vrijblijvend met een training meedoen.

Klik hier voor meer informatie.

Feb 06

Jeugdkamp Ritola Volleybal!

Beste ouder/verzorger,

Uw zoon of dochter mag in 2016 mee op ons jaarlijkse volleybal jeugdkamp. Dit kamp wordt georganiseerd door verschillende leden van de vereniging.  Het weekend zal niet alleen in het teken van volleybal staan, maar heeft als belangrijkste doel gezelligheid!! Het thema voor 2016 is Halloween!

Dit jaar gaan we van vrijdag 20  t/m zondag 22 mei 2016 naar groepsaccommodatie de Klonie vlakbij Ellertshaar! Continue reading

Feb 06

Mixtoernooi, woensdag 2 maart 2016

Enthousiaste leden van Ritola!

We willen op woensdag 2 maart het mixtoernooi imafian sporthal De Zwet organiseren.
Het duurt van 19.00 – 22.30u.
Vorig jaar was het wederom een groot succes met meer 70 aanmeldingen en iedereen ging in ieder geval heel tevreden de sporthal uit.

Het thema van deze avond is Maffia.
We willen jullie vragen om verkleed aan de ‘start te verschijnen’. Voor de mooiste outfit ligt nog een prijs in het verschiet.
Hebben jullie spullen (roulette tafel, pokerset) passend bij het thema. Willen jullie dat dan doorgeven bij de opgave?

We hopen op een grote opkomst, aangezien het ook voor de meeste teams een trainingsavond is. Echter valt het toernooi dit jaar weer in de krokusvakantie, maar toch verwachten we dat jullie de weg naar de sporthal weten te vinden!
Het toernooi is bedoeld voor senioren, onze recreanten en voor de jeugdteams A1, B1, mix B, C1, C2 en C3.
Ook mogen de leden een introducee meenemen. Heb je meerdere introducees, geen probleem, meldt het dan even bij Stephan Blaauw of Martin Colly via de mail stephan_bl23@hotmail.com of martincolly@gmail.com.

We hopen op veel ‘Maffia leden‘ in de sporthal! Dus geef je op! En communiceer het ook naar andere leden/ vrienden en kennissen.
Op de avond zelf worden de teams bekend gemaakt.

Een sportieve groet,

Martin Colly
Jaap Jan Dun
Stephan Blaauw

Jan 30

Nieuwsbrief nr4, seizoen 2015-2016

Hallo allemaal,

Hierbij weer een nieuwe brief. Met de eerste ‘Mini vd week’, Mas Heijmans, vervangen van ballen, Mix toernooi, aandacht voor de wedstrijdtaken en hoe is het met HS1 afgelopen…

Lees er alles over in deze uitgebreide nieuwsbrief.

Met vriendelijke groeten,
Karel van der Velden
Nieuwsbrief Ritola volleybal Nr 4 2015 – 2016 januari

Dec 09

Nieuwsbrief nr 3 seizoen 2015 – 2016

Dat is lang geleden… Maar hier is er weer één…

Met diverse informatie over de incasso van de contributie, Knol’s koek, nieuwe wedstrijd shirts, basisschool toernooi, staken van wedstrijd HS1 …

Lees er alles over in de nieuws brief.
Nieuwsbrief Ritola volleybal Nr 3 2015 – 2016 december

Met vriendelijke groeten,
Karel van der Velden

Nov 05

Knol’s Koekactie!

Het is weer zover, het is weer begin november en dat betekend voor Ritola volleybal dat Knol’s Koekactie weer gaat beginnen.
Ook dit jaar willen wij zoveel mogelijk geld binnen krijg voor de vereniging. De koeken worden net zoals andere jaren verkocht door middel van bestellijsten.
De actie loopt vanaf begin november waarbij alle leden zullen worden benaderd om zoveel mogelijk van die heerlijke koeken te verkopen aan familie, buren, vrienden etc.
De intekenlijst graag voor woensdag 18 november inleveren in de brievenbus aan de Lageweg 8 te Zuidlaren.
Het afhalen van de bestelling is op vrijdag 27 november van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag 28 november van 09.00 – 12.00 uur aan de Lageweg 8 te Zuidlaren. Bij het afhalen van de bestelling zal de verrekening direct plaatsvinden.

Groetjes

Anja en Marloes
Koekcommissie

Okt 16

Heren 1 Ritola vs. Heren 1 Flash Veendam 10-10-2015

Eindelijk was het dan zover. De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe volleybalseizoen in de 2e Divisie A. En natuurlijk zijn onze godenzonen daarin vertegenwoordigt. Want op jacht naar eeuwige roem die uiteindelijk moet eindigen in de vorm van het Wereldkampioenschap (“en daar kan niemand wat aan doen”…) moet eerst deze 2e divisie doorlopen worden.

Mede vanwege het verstek laten gaan van onze geliefde midman Thijs aan het eind van vorig seizoen (ongeslagen gewonnen dus gestopt op zijn hoogtepunt!) moest er diep in de buidel getast worden om nieuwe spelers naar de Zwet te halen. Tenminste, dat dachten we. Wat schetst onze verbazing dat er aan het begin van het seizoen drommen spelers voor de deur stonden te trappelen om naar binnen te mogen om mee te kunnen spelen met ons topteam! Dus: keuze zat.

Om ons spectaculaire spel op een nog hoger niveau door te kunnen zetten hebben we (met het publiek in het achterhoofd) 3 topspelers toegevoegd aan ons toch al overvloedige arsenaal, te weten;

passer/beuker Roy, middenman/wolkenkrabber Daniel en, terug van weggeweest, servicekanon/rosser Eelke. Met deze aanvulling denken wij het Wereldkampioenschap weer iets dichter naar het Paardendorp te hebben gebracht.

Nu is het natuurlijk allemaal een beetje wennen: een nieuwe competitie, nieuwe toptalent en niet elke thuisdag op vrijdagavond spelen. En dan ook nog de eerste 2 wedstrijden uit spelen. Maar ons team zou niet uit louter helden bestaan als we dergelijke tegenslagen niet met verve zouden doorstaan. Waar de 1e wedstrijd nog met 3-1 werd verloren tegen de titelpretendent van de competitie (zij hebben eredivisie-spelers ingekocht, voor ons wordt dat over 2 jaar pas interessant…) werd de 2e uitwedstrijd al met 2-3 gewonnen van de degradant van een divisie hoger. En nu was het dan eindelijk tijd voor de eerste thuiswedstrijd. Tegenstander: Flash Veendam, een oude bekende….

Enkele van onze helden hebben een paar jaar van hun glansrijke carrière vergooit door zich aan te sluiten bij dit team uit de nabije veenkolonie, ookwel bekend als ”de Hondenkoppen”. Daar, waar we dit team in een oefenpotje voor de vakantie nog wel eens een botje toegooiden, waren ze op deze sfeerrijke middag in een kolkend stadion een maatje te klein voor het geweld dat door de Zuidlaarder Bollen op de mat werd gelegd.

De eerste 2 sets werden op magnifieke wijze binnen gefietst. Door servicedruk van onder andere nieuwe aankoop Daniel werd het bolwerk Flash aan het wankelen gebracht. Dit leverde sneue taferelen op. Menigmaal werd de steun van de 1e scheidsrechter gezocht door de Veendammers maar deze gaf geen krimp. Telkens weer werd de bok vastgeklampt door de spelers van Flash om toch dat ene puntje van de scheids mee te krijgen maar meer dan een hard hoongelach van de toppers aan de andere kant van het net leverde dit niet op. Dit gelach, en dus het laten vieren van de strop die eigenlijk alleen nog maar aangetrokken diende te worden, zorgde er voor dat de concentratie iets verslapte, wat het verlies van de 3e set tot gevolg had. Maar verder zouden de hoogvliegers van de Zwet het niet laten komen. Ondersteund door orgastische aanmoedigingen van het thuispubliek werd de 4e set binnen geslagen en kon er genoten worden genomen van een oud en beproefd recept: bier en bitterballen !

Een mooie 3e plaats is nu ons deel in de competitie en er wordt, terecht natuurlijk, alleen nog maar omhoog gekeken. Kom ook eens langs in de Zwet om te genieten van topsport in uw eigen vertrouwde paardendorp. We horen u graag juichen!

Okt 16

29 okt: Ritola Algemene Leden Vergadering

Hallo allemaal,

Op donderdag 29 oktober is de Ritola Volleybal Algemene Leden Vergadering.
De plek waar het bestuur verantwoording aflegt over het afgelopen jaar en de plannen/begroting voor het komende jaar presenteert.

Wat gaat er gebeuren met de contributie? Vrijwilligers in het zonnetje!

Komt allen.

Tijdstip: 20.00u
Locatie: Stationsweg 159 (Achterkant Laarkerk, ingang gebouw de meent)

Agenda is hier: Agenda ALV 2015-10-29
Notulen van vorig jaar: Notulen ALV donderdag 2014-10-23
Bestuursverlag: Jaarverslag bestuur 2014-2015 (2015-10-16)

Sep 28

Training “Weerbaarheid Scheidsrechter” succes en aanrader!

Hallo allemaal,

Zaterdag 26 september is de 1e training “Weerbaarheid Scheidsrechter” gegeven. De deelnemers vonden het een hele goede training en een gemiste kans voor degenen die niet zijn gekomen. Onder de enthousiaste leiding van Luuk Somers konden de deelnemers in alle rust vragen voorleggen en met elkaar over wedstrijdsituaties overleggen.

Een paar van de vele punten die passeerden:

  De officiële spelregels:

 1. De deelnemers moeten de “Officiële Volleybal Spelregels ” kennen en ze strikt nakomen.
 2. De deelnemers moeten de beslissingen van de scheidsrechters sportief aanvaarden, zonder daarover in discussie te gaan. In geval van twijfel mag alleen via de aanvoerder in het veld opheldering worden gevraagd. Opheldering vragen is wat anders dan commentaar geven!
 3. De deelnemers moeten zich onthouden van handelingen en gedragingen die tot doel hebben de beslissingen van de scheidsrechters te beïnvloeden of fouten van hun team te verbergen.
 4. De deelnemers moeten zich respectvol én in de geest van “fair play” gedragen, niet alleen ten opzichte van de scheidsrechters, maar ook ten opzichte van andere officials, de tegenstander, teamgenoten en toeschouwers
  Een scheidsrechter in een volleybal wedstrijd neemt tussen de 800 – 1000 beslissingen tijdens een wedstrijd. Natuurlijk maak je fouten en dat mag ook. Leer er van voor een volgende keer.
  Een volleybalwedstrijd bestaat voor slechts 26% uit actief spel. Discussies over beslissingen van scheidsrechter helpen daar niet bij, niet toe staan.
  Een coach heeft afgezien van het aanvragen van een time-out niets met de scheidsrechter van doen tijdens een wedstrijd. Een ‘lastige’ coach wordt via de aanvoerder van een team aangesproken op zijn gedrag en gemaand zich met zijn team te bemoeien en verder niet.
  Maak gebruik van de mondelinge waarschuwing via de aanvoerder en zo nodig de kaarten.

En nog veel meer, maar vraag de deelnemers die kunnen je er volop over vertellen.

Met vriendelijke groeten,   Karel van der Velden

Sep 24

Training Digitaal Wedstrijdformulier

We gaan dit jaar over op het digitale wedstrijdformulier. Het is even wennen, maar als je het een keer gedaan hebt, dan zul je merken dat het een stuk prettiger werkt dan het oude papieren formulier.

Er zijn de komende tijd 2 bijeenkomsten om te leren omgaan met het formulier:
Maandag 28 en woensdag 30 sept van 18.30 – 19.30u.

Voor de duidelijkheid: Er zijn twee versies van het digitale formulier: de versie waarbij alleen het resultaat wordt ingevoerd en de “live-versie”. Alleen de eerste versie wordt besproken deze avonden, voor de live-versie moet nog het een en ander voorbereid worden dit jaar. De live-versie zal alleen door Heren 1 gebruikt worden, aangezien zij op landelijk niveau spelen (2e divisie), de rest van de teams gebruikt de versie waarbij alleen het resultaat wordt ingevoerd.

Dus nog even kort en krachtig:
Wat: introductie Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)
Waar: de Zwet
Wanneer: maandag 28 en woensdag 30 sept van 18.30 – 19.30u
Voor wie: iedereen die te maken heeft met wedstrijden van alle teams behalve Heren 1
Waarom: omdat het een stuk makkelijker werkt dan het huidige formulier

Mochten mensen niet kunnen en toch geïnteresseerd zijn, of mochten er nog vragen zijn: mail naar info@ritolavolleybal.nl, of schiet Michiel (H2) even aan, dan vinden we vast snel een oplossing.

Voor de mensen die graag zelfstudie doen: hierbij de links van de nevobo met handleiding en instructiefilm:
De handleiding!