Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Featured

Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Ritola is een sportieve maar vooral gezellige volleybalvereniging in hartje Zuidlaren! Onze eerste heren en dames team zijn respectievelijk vertegenwoordigd in de 2e divisie en 2e klasse.Bij Ritola kan zowel gespeeld worden op competitief als op recreatief niveau. Dit kan zowel bij de jeugd als bij de senioren!

  • Sfeervolle club in het noorden met ruim 130 leden
  • Iedereen kan meedoen: spelniveau op recreatief tot 2e divisie.
  • Teams op topniveau

Ook lid worden? Wees er snel bij!
Lijkt het je leuk om ook te volleyballen? Dan is het misschien leuk om mee te trainen met een team. Binnen Ritola mag iedereen 3 maal vrijblijvend met een training meedoen.

Klik hier voor meer informatie.

jan 15

Nieuwsbrief nr 4, januari 2017

Hallo allemaal,

Iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar. Hierbij weer een nieuwsbrief met erg veel onderwerpen.
– Jeugdkamp
– JUMBO spaaractie
– Mixtoernooi (neem je introducee mee woensdag 22 februari)
– Koningsdag -> Ritola pakt uit…

en nog veel meer. Lees er alles over in de brief.

Met vriendelijke groeten,
Karel van der Velden

Nieuwsbrief Ritola volleybal Nr 4 2016 – 2017 januari

nov 27

Mini van de week: Leane Wolters

Vrijdag 25 november 19.00u, Leane Wolters mag mee warm lopen en inspelen met het eerste dames team. De zaal begint lekker vol te lopen nu zowel dames 1 als heren 3 tegen tegenstanders spelen die hoger geplaatst staan. Daarbij komt dat het eerste dames team kampioensaspiraties heeft.

Leane mag de eerste bal van de wedstrijd serveren en na de eerste rally op de bank dicht bij de dames toekijken hoe de wedstrijd zich ontwikkelt. Na een eerste spannende set die toch een overtuigend slot kende, volgde nog een beter lopende 2e set. 2 – 0 voor Ritola, wat kan er misgaan… Nou de derde set bijvoorbeeld. Het loopt stroef, persoonlijke fouten…. weg set… Dan moet het maar in de 4e set gebeuren…. Spannend tot en met. Bij de big points komt ook HS3 die ondertussen al met 3-1 gewonnen hebben ook vocaal hun steentje bijdragen en weet Ritola deze set met 25-22 binnen te halen.

Weer een stap gezet naar het kampioenschap. Een bal met alle handtekeningen voor Leane en een teamfoto ter afsluiting van deze avond voor deze mini van de week.

DS1 - Leane Wolters

DS1 – Leane Wolters

nov 27

Lustrum: 5e Ritola Basisschool volleybaltoernooi

Op woensdag 23 november 2016 organiseerden de vakgymleerkrachten in
samenwerking met Ritola volleybal de nieuwste editie van het Ritola
Basisschool volleybaltoernooi. Leerlingen van groep 5 t/m 8 van de
basisscholen te Zuidlaren, de Groeve en Zuidlaarderveen streden in
twee klassen om de prijzen. Met een opkomst van ruim 230 kinderen was
het weer een drukte van belang. Op 6 velden en met bijna 125
wedstrijden was de Zwet als een drukke bijenkast, maar de organisatie
liep gesmeerd.

Deze editie kende andere scholen als winnaar dan de voorgaande
edities. Voor de groepen 5 en 6 die speelden op niveau 3 was de eerste
plaats voor het eerste team van Jonglaren.
niveau3-nr1

De tweede plaats was voor De Tol 3 en De Tol 2 kwam na strijd met De Lichtkring 2 als sterkste uit de strijd om de 3e plaats.

De grote wisselbeker was dit jaar voor team 3 van de Zuidwester uit
groep 7,

Kampioenen Niveau 4

Kampioenen Niveau 4

de tweede plaats was voor de Zuidwester team 1 en de derdeplaats voor De Tol 6 die wonnen van Stroomdal 4.

De nummers 1 en 2 mogen in april 2017 meedoen met de provinciale
kampioenschappen en als ze daar kampioen worden in juni nog naar de
landelijke kampioenschappen.

Met dank aan alle vrijwilligers die het toernooi mogelijk hebben
gemaakt, kijken we uit naar de 6e editie van het Ritola Basisschool
Volleybaltoernooi 2017.

nov 09

Alweer Champions League Volleybal in de MartiniPlaza!

Beste Sportliefhebber,

Wat een feest was het afgelopen woensdag 2 november jl. in MartiniPlaza. Met dank aan de vele leden van volleybalverenigingen, die de ploeg massaal steunden tijdens de wedstrijd. Vanavond heeft Abiant Lycurgus zich geplaatst voor de volgende voorronde van de Champions League! Dat betekent dat we op woensdag 16 november om 19.00 uur spelen tegen de Belgische topploeg Noliko Maaseik in MartiniPlaza!

Graag bieden wij jullie als verenigingen ook bij deze wedstrijd weer de mogelijkheid om met je leden en familie/vrienden van leden aanwezig te zijn. Jullie krijgen bij afname van minimaal 10 tickets EUR 2,50 per ticket korting! Een kaartje voor volwassenen kost dan €7,50 en voor jeugdleden tot en met 16 jaar €5,-.Deadline voor het aanmelden van de aantallen is zondag 13 november 12.00 uur.

Hoe kunt u tickets reserveren? Stuur een mail naar office@lycurgus.nl met vermelding van de clubnaam, de naam van de contactpersoon en het aantal tickets (graag splitsen in tickets voor volwassenen en jeugdtickets). De tickets liggen op de wedstrijddag voor jullie klaar. Na afloop van de wedstrijd zal de vereniging een factuur ontvangen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u ondergetekende op werkdagen bellen na 18.30 uur op nummer: 06-19637432.We hopen jullie op 16 november 2016 te zien in MartiniPlaza!

Met sportieve groet,
Jack Suiveer

Abiant Lycurgus

okt 27

Spelverdeelsterstraining

De spelverdelers training gaat weer van start en jawél morgen al!
We gaan in een uur tijd druk aan de slag met de bovenhandse techniek en daaruit voortvloeiend het spelverdelen.

Wil je ook zulke mooie set upsgeven? Je bent van harte welkom op vrijdag 28 oktober van 19.15 tot 20.15 in sporthal De Zwet.

Noteer je ook alvast de volgende data in je agenda? 11-11, 25-11, 2-12, 16-12, 20-1, 10-2, 10-3, 31-3, 21-4!

okt 23

Monitoring Veilig Sportklimaat – Nevobo

Beste Ritola leden,

Hierbij een oproep voor alle leden en andere betrokkenen bij Ritola volleybal Zuidlaren. Hoe vind jij de sfeer op de club en wat kan er beter? Laat het weten via het invullen van de vragenlijst via deze link
voor 12-11-2016.

Wij danken je bij voorbaat voor het invullen en wensen je veel succes bij jouw vereniging,

Nederlandse Volleybal Bond

okt 23

Champions League Volleybal!

Beste Volleyballiefhebber,

Abiant Lycurgus speelt op woensdag 2 november 2016 de Champions League wedstrijd tegen het Bulgaarse Dobrudja 07 in de MartiniPlaza en daar wil je bij zijn!

Dit is een kans om mee te kunnen doen met deze actie om voor een gereduceerd tarief met een minimale afname van 10 kaarten deze unieke wedstrijd te kunnen zien! Kaarten zijn te verkrijgen voor EUR 7,50 (volwassenen) of EUR 5 (jeugd t/m 16 jaar).
Deze actie loopt tot en met aanstaande maandag 24 oktober 2016 20.00 uur. Continue reading

okt 23

Wedstrijdverslag DES – H3 13/10/2016

Het leek wel als de dag van gisteren dat we onze vorige wedstrijd hebben gespeeld, wat toevallig ook nog eens zo was. Na onze succesvolle bekerwedstrijd van afgelopen woensdag in Dwingeloo, zijn we de volgende dag al weer opweg gegaan naar Ten Boer om ze daar eens even alle hoeken van het veld te laten zien. Negen uur zou de wedstrijd beginnen en we waren mooi een half uur van tevoren aanwezig. Toch hadden we rustig een uur later aan kunnen komen, want de wedstrijd voor ons liep nogal uit.
Dat werd dus nachtwerk, maar goed, terzake. Continue reading

okt 23

Wedstrijdverslag DOK – H3 12/10/2016

Normaal gesproken staan we op woensdag avond altijd fanatiek te trainen in de Zwet. Helaas voor Klaas kon hij deze woensdag niet van ons gezelschap genieten. Heren 3 had namelijk voor het eerst in hun leven een bekerwedstrijd. Jawel jongens en meisjes, wij doen mee voor de beker, en we gaan hem winnen ook. Goed, voor deze speciale wedstrijd moesten we afreizen naar Dwingeloo. Eenmaal aangekomen op het aangegeven adres, begon de speurtocht. Alleen wat voetbalvelden en een handje vol donkere gebouwen waren te bekennen rondom de parkeerplaats. Continue reading