Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Featured

Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Ritola is een sportieve maar vooral gezellige volleybalvereniging in hartje Zuidlaren! Onze eerste heren en dames team zijn respectievelijk vertegenwoordigd in de 2e divisie en 2e klasse.Bij Ritola kan zowel gespeeld worden op competitief als op recreatief niveau. Dit kan zowel bij de jeugd als bij de senioren!

 • Sfeervolle club in het noorden met ruim 130 leden
 • Iedereen kan meedoen: spelniveau op recreatief tot 2e divisie.
 • Teams op topniveau

Ook lid worden? Wees er snel bij!
Lijkt het je leuk om ook te volleyballen? Dan is het misschien leuk om mee te trainen met een team. Binnen Ritola mag iedereen 3 maal vrijblijvend met een training meedoen.

Klik hier voor meer informatie.

apr 25

Ballencontrole 1 week later ivm vakantie en sluiting de Zwet

Hallo allemaal,

De planning was om op woensdag 26 april van 19.00 – 20.00 de ballen van alle competitieteams te controleren.
Helaas blijkt dit in de vakantie te vallen en is de Zwet gesloten.

We verplaatsen de controle naar
Woensdag 3 mei 2017
19.00 – 20.00

Alle competitie spelende teams worden verzocht met hun ballentas naar de Zwet te komen en hun ballen te laten controleren. Indien ballen niet getoond kunnen worden (of tevoorschijn komen bij anderen of bv uit de materiaalkast) rekenen we de kosten aan het team per bal.

We verwachten alle teams (iemand met de ballentas van het team) te zien op woensdag 3 mei tussen 19.00 – 20.00u.

Met vriendelijke groeten,
Karel van der Velden

apr 24

Competitieseizoen voorbij, bloedstollende afsluiting MC1

Hallo allemaal,

Competiteseizoen 2016-2017 zit er al weer op. DS1 en MA1 kampioen, de overige teams hebben een plek gevonden in hun klasse.

MC1 was het team dit jaar dat de allerlaatste punten mocht spelen van het seizoen en wat een spannende waren dat. Het team was eigenlijk te hoog ingeschreven als vroege 1e jaars C in de 1e klasse. Maar ze hebben heel veel geleerd en je zag ook de groei gedurende het seizoen. Steeds dichterbij kunnen komen bij de tegenstanders. De voorlaatste wedstrijd werd al gewonnen en toen de laatste thuiswedstrijd tegen Abiant/Setup die 1 plaats boven ze stond….

Hun eerste 5 setter werd een feit… De spannning was om te snijden. Het thuispubliek, coach, iedereen gunde ze de overwinning. Maar het liep niet helemaal lekker….. En bij een stand van 11 – 14 werd er weinig kans meer gegeven, maar als een phoenix herpakte het team zich en wisten ze zowaar met 16 – 14 de wedstrijd alsnog te winnen!

Een bijzondere prestatie wat toch een prachtige afsluiting van het seizoen gaf.

apr 19

Update kampioenen

De kampioensteams staan ook in Oostermoer. Dat mag hier niet ontbreken…

Volleybalvereniging Ritola heeft er twee kampioenen bij

Kampioenen

Afgelopen woensdag zijn het eerste damesteam en het hoogste jeugdteam (A1) van volleybalvereniging Ritola kampioen geworden in respectievelijk de 2e klasse senioren en de hoofdklasse jeugd.
In een overvolle sporthal De Zwet hadden beide teams toch wel last van een stukje spanning. Beide teams wonnen de eerste set met ruim verschil, maar moesten vervolgens de tweede set afstaan. Wat volgde was een spannende strijd. Het publiek ging er achter staan en zagen uiteindelijk D1 en A1 een 3-1 overwinning boeken. Waardoor het kampioenschap een feit was. Een super knappe prestatie van deze talentvolle lichting van Ritola.

apr 19

Teamindelingen dameslijn

Beste (ouders van) leden van Ritola,

We zijn als jeugdcommissie/technische commissie en de werkgroep dameslijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het volleybalseizoen 2017 – 2018.

We zijn als commissie ook (grotendeels) tevreden over de lijn die we binnen de vereniging hebben ingezet. Deze lijn houdt het volgende in:

  * we willen met D1 in drie jaar tijd, twee keer promoveren. Dit betekent naast plezier en ontwikkelen, prestatie ook een belangrijke doel is
  * we willen dit zoveel mogelijk doen met eigen speelsters. Dit betekent voor het selectiebeleid dat de beste speelsters voor D1 uitgenodigd zullen worden. Deze speelsters dienen echter wel de doelen van D1 (plezier, ontwikkelen en presteren) te onderschrijven.
  * A1 en B1 zullen ontwikkelteams blijven waarbij we de ambitie hebben dit op een zo hoog mogelijk niveau te doen. Dit is echter geen doel op zich.
  * D2 kan een combinatie worden van oudere jeugdspelers (vanuit meisjes A) en eventueel meer ervaren speelsters. Naast meisjes A1 zal dames 2 een team zijn waarbij speelsters kunnen doorstromen naar D1.

Bij alle teams zijn er de afgelopen tijd al inventarisaties geweest. We vinden het belangrijk dat we goed op de hoogte zijn van wat er bij de leden/uw kind speelt en wat de wensen zijn. Dat nemen we mee en daarbij kijken we zelf ook naar de ontwikkeling van een speelster bij het formeren van de (nieuwe) teams.
Onze intentie is om in week 19 de voorlopige teamindelingen bekend te maken.
Voor vragen / opmerkingen kunt u altijd terecht op het emailadres jeugdcoordinator@ritolavolleybal.nl

apr 09

Nieuwsbrief nr 5, april 2017 Kampioenen in aantocht!?

Hallo allemaal,

Hierbij een nieuwe brief met informatie over Koningsdag, jeugdkamp, Stratenvolleybaltoernooi, ballen controle, mixtoernoo, maar vooral een oproep….

Woensdag 12 april 2017 om 19.00u 2 keer een kampioenswedstrijd! Dames 1 en Meisje A1 kunnen kampioen worden. Komt allen dat zien, breng je familie en vrienden mee en we maken er een mooi feestje van met zijn allen.

Graag tot woensdag,

Karel van der Velden

Nieuwsbrief Ritola volleybal Nr 5 2016 – 2017 april

mrt 15

Wedstrijdverslagen Dames 1

Na het laatste wedstrijdverslag van vrijdag 25 november, waar wij overigens met 3-1 van DIO Bedum hebben gewonnen, werd het weer eens tijd voor een nieuw verslagje. Ondertussen hebben wij alweer twaalf wedstrijden gespeeld, waarvan eentje een bekerwedstrijd was. Wij hebben elf van deze wedstrijden gewonnen, dus jullie kunnen wel raden hoe goed wij op dreef zijn naar het kampioenschap. Continue reading

mrt 13

Lycurgus Openluchttoernooi op Ameland (ook JEUGD), 19-20-21 mei 2017

Intro
Alweer voor de 33e keer organiseren wij het volleybalevenement van Noord-Nederland op Vakantiepark Klein Vaarwater voor senioren en jeugd. Tijdens het weekend van 19-20-21 mei wordt door ca. 200 (senioren)teams een 2-daags toernooi gespeeld, met op vrijdag- en zaterdagavond knallende feesten met bands én dj’s! Dit weekend draait voor onze deelnemers om sfeer & sportiviteit en vormt voor veel teams een jaarlijks terugkerend ‘weekendje-weg’. Continue reading

feb 17

Mixtoernooi woensdag 22 februari!

We houden op woensdag 22 februari het mixtoernooi in sporthal De Zwet. Het duurt van 19.00 – 22.30. Vorig jaar was het wederom een groot succes met meer dan 50 aanmeldingen en iedereen ging in ieder geval heel tevreden de sporthal uit.

Het thema van deze avond is ZO GROEN ALS……

We willen jullie vragen om verkleed aan de ‘start te verschijnen’. Voor de mooiste outfit ligt nog een prijs in het verschiet. We hopen op een grote opkomst, aangezien het ook voor de meeste teams een trainingsavond is. Echter valt het toernooi dit jaar weer in de krokusvakantie, maar toch verwachten we dat jullie de weg naar de sporthal weten te vinden! Het toernooi is bedoeld voor senioren, onze recreanten en voor de jeugdteams A1, B1, mix B, C1 en mix C! Ook mogen de leden een introducee meenemen. Heb je meerdere introducees, geen probleem, meldt het dan even bij Stephan Blaauw of Martin Colly via de mail stephan_bl23@hotmail.com of martincolly@gmail.com.

We hopen op veel GROENEN in de sporthal! Dus geef je op! En communiceer het ook naar andere leden/ vrienden en kennissen.
Op de avond zelf worden de teams bekend gemaakt.

Een sportieve groet,

Martin Colly
Jaap Jan Dun
Stephan Blaauw

feb 14

Beachvolleybal Appelscha

Op zaterdag 1 juli 2017 organiseert Beachvolleybal Appelscha voor de 21e keer het eendaagse beachvolleybal toernooi, in de mooie bossen van Appelscha . Je kunt je vanaf nu inschrijven voor dit unieke evenement. In de Dames, Heren en Mix competitie spelen we 2 tegen 2 in hoofdklasse t/m 4e klasse. In de Recreanten competitie spelen we 4 tegen 4. Inschrijfgeld bedraagt €12,50 per persoon. En inschrijven kan tot 4 juni 2017.

We zien je graag op 1 juli op de velden van Beachvolleybal Appelscha!

Lees de reglementen (algemene voorwaarden) voordat je je inschrijft. En lees de spelregels ook nog even door.