Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Featured

Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Ritola is een sportieve maar vooral gezellige volleybalvereniging in hartje Zuidlaren! Onze eerste heren en dames team zijn respectievelijk vertegenwoordigd in de 2e divisie en 2e klasse.Bij Ritola kan zowel gespeeld worden op competitief als op recreatief niveau. Dit kan zowel bij de jeugd als bij de senioren!

 • Sfeervolle club in het noorden met ruim 130 leden
 • Iedereen kan meedoen: spelniveau op recreatief tot 2e divisie.
 • Teams op topniveau

Ook lid worden? Wees er snel bij!
Lijkt het je leuk om ook te volleyballen? Dan is het misschien leuk om mee te trainen met een team. Binnen Ritola mag iedereen 3 maal vrijblijvend met een training meedoen.

Klik hier voor meer informatie.

mei 14

Concept teamindeling en voorlopige trainingstijden

Hallo allemaal,

Ook dit jaar hebben we weer lang nagedacht en vergaderd over de teamindelingen voor volgend jaar. In de bijlage van deze mail vinden jullie de voorlopige teamindeling voor komend seizoen. We hebben
geprobeerd hierbij zoveel mogelijk met ieders wensen rekening te houden, maar met een kleine vereniging is niet altijd een ideale indeling te realiseren. Heb je vragen of opmerkingen dan verzoeken we
jullie nadrukkelijk om deze te mailen naar jeugdcoordinator@ritolavolleybal.nl en niet trainers of jeugdcommissieleden individueel aan te spreken.

Naast de voorlopige teamindeling kunnen jullie in de tweede bijlage de trainigsstijden vinden voor de laatste 3 trainingsweken. Hierbij hebben we zoveel mogelijk geprobeerd de oude trainingstijden en trainers te handhaven. De trainingstijden en trainers voor volgend seizoen zullen later bekend worden gemaakt, als de teamindelingen definitief worden.

Met vriendelijke groet,

Miriam van der Velden

Voorzitter jeugdcommissie Ritola Volleybal
Voorlopige teamindeling website

Trainingstijden week 20, 21 en 22

mei 12

Stratenvolleybal!

Hoi allen,

Voor de 28e keer staat het Stratenvolleybal weer voor de deur. Jullie hebben daar ook al een mailtje over gehad. Er komen al aardig wat inschrijvingen binnen, maar er is ook nog plek voor een aantal teams. Mocht je nog mensen kennen die twijfelen om mee te doen, mocht je zelf een leuke vriendenclub hebben, leuke straat, etc.. geef je op!

De Stratenvolleybal-commissie

apr 25

Ballencontrole 1 week later ivm vakantie en sluiting de Zwet

Hallo allemaal,

De planning was om op woensdag 26 april van 19.00 – 20.00 de ballen van alle competitieteams te controleren.
Helaas blijkt dit in de vakantie te vallen en is de Zwet gesloten.

We verplaatsen de controle naar
Woensdag 3 mei 2017
19.00 – 20.00

Alle competitie spelende teams worden verzocht met hun ballentas naar de Zwet te komen en hun ballen te laten controleren. Indien ballen niet getoond kunnen worden (of tevoorschijn komen bij anderen of bv uit de materiaalkast) rekenen we de kosten aan het team per bal.

We verwachten alle teams (iemand met de ballentas van het team) te zien op woensdag 3 mei tussen 19.00 – 20.00u.

Met vriendelijke groeten,
Karel van der Velden

apr 24

Competitieseizoen voorbij, bloedstollende afsluiting MC1

Hallo allemaal,

Competiteseizoen 2016-2017 zit er al weer op. DS1 en MA1 kampioen, de overige teams hebben een plek gevonden in hun klasse.

MC1 was het team dit jaar dat de allerlaatste punten mocht spelen van het seizoen en wat een spannende waren dat. Het team was eigenlijk te hoog ingeschreven als vroege 1e jaars C in de 1e klasse. Maar ze hebben heel veel geleerd en je zag ook de groei gedurende het seizoen. Steeds dichterbij kunnen komen bij de tegenstanders. De voorlaatste wedstrijd werd al gewonnen en toen de laatste thuiswedstrijd tegen Abiant/Setup die 1 plaats boven ze stond….

Hun eerste 5 setter werd een feit… De spannning was om te snijden. Het thuispubliek, coach, iedereen gunde ze de overwinning. Maar het liep niet helemaal lekker….. En bij een stand van 11 – 14 werd er weinig kans meer gegeven, maar als een phoenix herpakte het team zich en wisten ze zowaar met 16 – 14 de wedstrijd alsnog te winnen!

Een bijzondere prestatie wat toch een prachtige afsluiting van het seizoen gaf.

apr 19

Update kampioenen

De kampioensteams staan ook in Oostermoer. Dat mag hier niet ontbreken…

Volleybalvereniging Ritola heeft er twee kampioenen bij

Kampioenen

Afgelopen woensdag zijn het eerste damesteam en het hoogste jeugdteam (A1) van volleybalvereniging Ritola kampioen geworden in respectievelijk de 2e klasse senioren en de hoofdklasse jeugd.
In een overvolle sporthal De Zwet hadden beide teams toch wel last van een stukje spanning. Beide teams wonnen de eerste set met ruim verschil, maar moesten vervolgens de tweede set afstaan. Wat volgde was een spannende strijd. Het publiek ging er achter staan en zagen uiteindelijk D1 en A1 een 3-1 overwinning boeken. Waardoor het kampioenschap een feit was. Een super knappe prestatie van deze talentvolle lichting van Ritola.

apr 19

Teamindelingen dameslijn

Beste (ouders van) leden van Ritola,

We zijn als jeugdcommissie/technische commissie en de werkgroep dameslijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het volleybalseizoen 2017 – 2018.

We zijn als commissie ook (grotendeels) tevreden over de lijn die we binnen de vereniging hebben ingezet. Deze lijn houdt het volgende in:

  * we willen met D1 in drie jaar tijd, twee keer promoveren. Dit betekent naast plezier en ontwikkelen, prestatie ook een belangrijke doel is
  * we willen dit zoveel mogelijk doen met eigen speelsters. Dit betekent voor het selectiebeleid dat de beste speelsters voor D1 uitgenodigd zullen worden. Deze speelsters dienen echter wel de doelen van D1 (plezier, ontwikkelen en presteren) te onderschrijven.
  * A1 en B1 zullen ontwikkelteams blijven waarbij we de ambitie hebben dit op een zo hoog mogelijk niveau te doen. Dit is echter geen doel op zich.
  * D2 kan een combinatie worden van oudere jeugdspelers (vanuit meisjes A) en eventueel meer ervaren speelsters. Naast meisjes A1 zal dames 2 een team zijn waarbij speelsters kunnen doorstromen naar D1.

Bij alle teams zijn er de afgelopen tijd al inventarisaties geweest. We vinden het belangrijk dat we goed op de hoogte zijn van wat er bij de leden/uw kind speelt en wat de wensen zijn. Dat nemen we mee en daarbij kijken we zelf ook naar de ontwikkeling van een speelster bij het formeren van de (nieuwe) teams.
Onze intentie is om in week 19 de voorlopige teamindelingen bekend te maken.
Voor vragen / opmerkingen kunt u altijd terecht op het emailadres jeugdcoordinator@ritolavolleybal.nl