Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Featured

Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Ritola is een sportieve maar vooral gezellige volleybalvereniging in hartje Zuidlaren! Onze eerste heren en dames team zijn respectievelijk vertegenwoordigd in de hoofdklasse en 2e klasse.Bij Ritola kan zowel gespeeld worden op competitief als op recreatief niveau. Dit kan zowel bij de jeugd als bij de senioren!

  • Sfeervolle club in het noorden met 130 leden
  • Iedereen kan meedoen: spelniveau op 4de klasse tot 3e divisie.
  • Teams op topniveau

Ook lid worden? Wees er snel bij!
Lijkt het je leuk om ook te volleyballen? Dan is het misschien leuk om mee te trainen met een team. Binnen Ritola mag iedereen 3 maal vrijblijvend met een training meedoen.

Klik hier voor meer informatie.

okt 28

Wedstrijdverslag Emmen H1 – Ritola H1 zaterdag 25-10-2014

Afgelopen zaterdag mochten de vaandeldragers van volleyballend Zuidlaren weer hun kunsten vertonen. Ditmaal werd de dierentuinstad Emmen aangedaan om daar enkele deuken in de vloer van de plaatselijke sporthal te slaan. Het eerste herenteam van Ritola was voor het eerst deze competitie compleet. Dit stelde de trotse koploper in de 3e divisie voor een probleem dat nog niet eerder getackeld diende te worden dit seizoen: wie komt er op de bank te zitten als wisselspeler? Continue reading

okt 27

Knol’s Koekactie

Ook dit jaar doen we weer de verkoopactie om geld voor de vereniging binnen te krijgen. Marloes en Anja uit Dames 1 hebben deze verantwoordelijkheid op zich genomen.
De alom geroemde “Knol’s koek” zal worden verkocht door middel van de bestellijsten. De actie loopt de vanaf begin november waarbij alle leden zullen worden benaderd om zoveel mogelijk van die heerlijke koek te verkopen aan familie, buren, vrienden etc.
De intekenlijsten graag voor vrijdag 21 november inleveren in de brievenbus aan de Lageweg 8 te Zuidlaren.

Het afhalen van de bestellingen is op vrijdag middag 28 november van 14 – 17 uur en zaterdag morgen 9 – 12 uur aan de Lageweg 8, Zuidlaren. (boerderij achter de Zwet). Bij het afhalen van de bestelling zal de verrekening direct plaatsvinden.

Download de intekenlijst Intekenlijst
Succes!

okt 24

Nieuwe ballen! Nieuw beleid!

Hallo allemaal,

Het bestuur heeft geconstateerd dat er geen zicht was op de ballen binnen de vereniging. Er is een allegaartje ontstaan van ballenverzamelingen en tassen. Ook het verantwoordelijkheidsgevoel voor de ballen is niet bij alle teams even goed aanwezig.
Het bestuur is van mening dat het niet zo kan zijn dat er na een training, een wedstrijd of een toernooi een bal ‘verdwenen’ is en dat de club dat dan maar moet oplossen.

Aan de andere kant moet er dan wel beleid zijn op het materiaalbeheer in het algemeen. Dat was er de afgelopen jaren niet, maar dat gaan we nu wel weer mee starten. Te beginnen met de ballen, maar ook op kledinggebied zal een en ander worden ondernomen het komende jaar.

Er zijn nieuwe ballen aangeschaft die onder de diverse teams zullen worden verspreid. De wat oudere ballen die op zich nog goed zijn zullen worden ingezet als extra beschikbare trainingsballen in de Zwet en voor in de Goudenregenlaan, en ook de recreanten zullen daarmee worden voorzien. Er zal een afschrijvingssysteem worden gehanteerd waarmee op termijn ballen ook gewoon kunnen worden vervangen.

Wel gaat dan ook onmiddellijk in dat een team dat de nieuw samengestelde ballentas krijgt daar ook verantwoordelijk voor is. Indien een bal verdwijnt komt dat voor rekening van het team. Een bal die verdwijnt wordt op kosten van het team vervangen door een nieuw exemplaar tegen de dan geldende prijzen voor het type bal inclusief eventuele verzendkosten. De prijzen liggen nu tussen de 30,– en 45,– en verzendkosten zijn al gauw minimaal 5,–. Alle ballen worden geregistreerd met bijbehorende foto, en aan het eind van elk seizoen worden deze gecontroleerd.

Maar ga vooral genieten van de nieuwe ballen en de straks extra beschikbare ballen op de trainingslocaties!
Nieuwe ballen 2 (Small)

Met vriendelijke groeten,
Karel van der Velden

okt 13

Nieuw wedstrijdtakenschema

Hallo allemaal,

Alweer een nieuwe? Ja helaas. Nu Heren 1 derde divisie speelt (en het tot nu toe heel goed doet) worden er niet alleen 2 externe scheidsrechters toegewezen, zijn er twee vlaggers nodig, maar moet er ook worden gewerkt met het ‘groot papier’ wedstrijdformulier. Dat is een veel intensievere taak dan bij de wedstrijden in de lagere klassen en vereist dat er altijd twee mensen bij het tellen aanwezig zijn.

De extra taken zijn verdeeld over Dames 1, JA1 en MA1. Iedereen die nieuw is wordt verzocht om tenminste 30 minuten voor tijd te komen, zodat iemand van H1 tekst en uitleg kan geven over het invullen. Er zijn ook instructieboekjes beschikbaar, maar de meesten vinden het praktischer om uitleg te krijgen kort voor de wedstrijd en het al doende te leren.

2014-2015 Schema wedstrijdtaken de Zwet v4.0

Veel plezier allemaal bij de wedstrijden.

Karel van der Velden

okt 12

Wedstrijdverslag H2 – Donitas H4 – 10/10/2014

Na de 3-2 winst vorige week bij Impala Leek stond deze vrijdagavond Donitas H4 op het programma. Waar het Thalassa/ Memesa combinatie nog niet gelukt is om een voor de hand liggende clubnaam te bedenken, is dat de heren van Donitas al sinds 1971 gelukt. Donitas is een samensmelting van Donar en Unitas, hoe simpel kan het zijn. Continue reading

okt 11

Nieuwsbrief 3, oktober 2014

Hallo allemaal,

De eerste euforische gevoelens en teleurstellingen zijn weer geweest naar aanleiding van de eerste wedstrijden. Er is aandacht voor scheidsrechters geweest, waarom? Nieuwe recreanten teams?! Wie wil er nog meer volleyballen? En natuurlijk de ALV met het nieuwe beleidsplan. Waar gaan we naar toe als vereniging? Het bestuur heeft er lang over nagedacht en op papier haar gedachten vastgelegd. Lees het en kom naar de ALV om er meer over te horen of om jouw gedachten met het bestuur te delen.

Kortom, lees de nieuwsbrief!   Nieuwsbrief Ritola volleybal Nr 3 2014 – 2015 okt

Veel leesplezier allemaal,

PS: Ook het nieuwste algemene takenrooster is weer op de site te vinden. Er zijn wedstrijden verplaatst.

2014-2015 Schema wedstrijdtaken de Zwet v3.0

Karel van der Velden

okt 04

Wedstrijdverslag Impala H1 – Ritola H2 – 3/10/2014

Impala Heren 1- Ritola H2 vrijdag 3 oktober 2014 Wedstrijdverslag.
De mannen van Ritola Heren 2 komen dit jaar uit in de Promotieklasse A. De competitie is inmiddels 2 wedstrijden onderweg voor de mannen uit Zuidlaren. De eerste wedstrijd tegen Dio/Bedum H3 werd met 3-1 verloren en de tweede wedstrijd werd gewonnen met 3-1 tegen een team met originele clubnaam voortkomend uit krachten bundelen, Thalassa/Memesa combi H1. Mogelijk dat Thamesa een mooie clubnaam kan worden. Kort samengevat 5 punten uit 2 wedstrijden. Continue reading

sep 29

De nieuwe spelregels, informatie en oefeningen

Beste trainers, coaches en scheidsrechters,

Ieder seizoen weer zijn er wijzigingen te melden in de spelregels. De ene keer wat ingrijpender dan de andere keer en soms ook alleen wat tekstuele zaken. Wat zijn de veranderingen voor het nieuwe seizoen….Het digitale spelregelboekje is volledig aangepast. En het wijzigingenoverzicht kun je gebruiken bij je spelregelboekje op papier. En wil je jezelf, als voorbereiding op het nieuwe seizoen, testen op de spelregels…. kijk dan eens op www.volleybalmasterz.nl. Wie weet ga je verrassende uitleg van spelregels tegenkomen op deze mooie en uitgebreide site. Aan de hand van de oefentoetsen kan je bekijken hoe het met je kennis staat op het gebied van de nieuwe regels.

sep 17

Nieuwsbrief 2, september 2014

Hallo allemaal,

De competitie gaat beginnen, de ALV komt er aan, actuele zaken die spelen en de laatste dingen die geregeld moeten worden… Het staat allemaal in deze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief Ritola volleybal Nr 2 2014 – 2015 sep

Verder moeten de teams hun wedstrijdtaken gaan verdelen. Het schema is al verstuurd naar de contactpersonen en is hier (2014-2015 Schema wedstrijdtaken de Zwet v1.0) te vinden op de site. Zaterdag 27 september zijn de eerste thuiswedstrijden. Graag voor die tijd het schema per team aanleveren bij de secretaris (secretaris@ritolabolleybal.nl).

Veel plezier allemaal,

Karel van der Velden