Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Featured

Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Ritola is een sportieve maar vooral gezellige volleybalvereniging in hartje Zuidlaren! Onze eerste heren en dames team zijn respectievelijk vertegenwoordigd in de hoofdklasse en 2e klasse.Bij Ritola kan zowel gespeeld worden op competitief als op recreatief niveau. Dit kan zowel bij de jeugd als bij de senioren!

 • Sfeervolle club in het noorden met ruim 130 leden
 • Iedereen kan meedoen: spelniveau op 4de klasse tot 2e divisie.
 • Teams op topniveau

Ook lid worden? Wees er snel bij!
Lijkt het je leuk om ook te volleyballen? Dan is het misschien leuk om mee te trainen met een team. Binnen Ritola mag iedereen 3 maal vrijblijvend met een training meedoen.

Klik hier voor meer informatie.

sep 28

Training “Weerbaarheid Scheidsrechter” succes en aanrader!

Hallo allemaal,

Zaterdag 26 september is de 1e training “Weerbaarheid Scheidsrechter” gegeven. De deelnemers vonden het een hele goede training en een gemiste kans voor degenen die niet zijn gekomen. Onder de enthousiaste leiding van Luuk Somers konden de deelnemers in alle rust vragen voorleggen en met elkaar over wedstrijdsituaties overleggen.

Een paar van de vele punten die passeerden:

  De officiële spelregels:

 1. De deelnemers moeten de “Officiële Volleybal Spelregels ” kennen en ze strikt nakomen.
 2. De deelnemers moeten de beslissingen van de scheidsrechters sportief aanvaarden, zonder daarover in discussie te gaan. In geval van twijfel mag alleen via de aanvoerder in het veld opheldering worden gevraagd. Opheldering vragen is wat anders dan commentaar geven!
 3. De deelnemers moeten zich onthouden van handelingen en gedragingen die tot doel hebben de beslissingen van de scheidsrechters te beïnvloeden of fouten van hun team te verbergen.
 4. De deelnemers moeten zich respectvol én in de geest van “fair play” gedragen, niet alleen ten opzichte van de scheidsrechters, maar ook ten opzichte van andere officials, de tegenstander, teamgenoten en toeschouwers
  Een scheidsrechter in een volleybal wedstrijd neemt tussen de 800 – 1000 beslissingen tijdens een wedstrijd. Natuurlijk maak je fouten en dat mag ook. Leer er van voor een volgende keer.
  Een volleybalwedstrijd bestaat voor slechts 26% uit actief spel. Discussies over beslissingen van scheidsrechter helpen daar niet bij, niet toe staan.
  Een coach heeft afgezien van het aanvragen van een time-out niets met de scheidsrechter van doen tijdens een wedstrijd. Een ‘lastige’ coach wordt via de aanvoerder van een team aangesproken op zijn gedrag en gemaand zich met zijn team te bemoeien en verder niet.
  Maak gebruik van de mondelinge waarschuwing via de aanvoerder en zo nodig de kaarten.

En nog veel meer, maar vraag de deelnemers die kunnen je er volop over vertellen.

Met vriendelijke groeten,   Karel van der Velden

sep 24

Training Digitaal Wedstrijdformulier

We gaan dit jaar over op het digitale wedstrijdformulier. Het is even wennen, maar als je het een keer gedaan hebt, dan zul je merken dat het een stuk prettiger werkt dan het oude papieren formulier.

Er zijn de komende tijd 2 bijeenkomsten om te leren omgaan met het formulier:
Maandag 28 en woensdag 30 sept van 18.30 – 19.30u.

Voor de duidelijkheid: Er zijn twee versies van het digitale formulier: de versie waarbij alleen het resultaat wordt ingevoerd en de “live-versie”. Alleen de eerste versie wordt besproken deze avonden, voor de live-versie moet nog het een en ander voorbereid worden dit jaar. De live-versie zal alleen door Heren 1 gebruikt worden, aangezien zij op landelijk niveau spelen (2e divisie), de rest van de teams gebruikt de versie waarbij alleen het resultaat wordt ingevoerd.

Dus nog even kort en krachtig:
Wat: introductie Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)
Waar: de Zwet
Wanneer: maandag 28 en woensdag 30 sept van 18.30 – 19.30u
Voor wie: iedereen die te maken heeft met wedstrijden van alle teams behalve Heren 1
Waarom: omdat het een stuk makkelijker werkt dan het huidige formulier

Mochten mensen niet kunnen en toch geïnteresseerd zijn, of mochten er nog vragen zijn: mail naar info@ritolavolleybal.nl, of schiet Michiel (H2) even aan, dan vinden we vast snel een oplossing.

Voor de mensen die graag zelfstudie doen: hierbij de links van de nevobo met handleiding en instructiefilm:
De handleiding!

sep 21

Nieuwsbrief nr 2 seizoen 2015 – 2016

Hallo allemaal,

De kop is er af. Netfout is weer netfout, scheidsrechter bij een thuiswedstrijd? Draag een wit shirt, zorg voor herkenbaarheid. De wedstrijdshirts zijn weer verdeeld en hopelijk allemaal geïnventariseerd en mocht je iets extra nodig hebben of willen ruilen zie nieuwsbrief om te zien hoe je dat kan regelen.

En niet minder belangrijk… Lees alles over het Digitaal Wedstrijd formulier. Dat gaan we namelijk gebruiken in plaats van de papieren versie. Althans om de standen door te geven aan het eind van de wedstrijden. Lees er alles over in de nieuwsbrief. In ieder geval twee avonden waarop je instructies kan krijgen, maar de meesten zullen het voor die tijd al wel snappen.

En de volgende keer zullen we meer vertellen over de verenigingsapp… al nieuwsgierig? Zoek maar naar de app “Nevobo Mijn Club” en dan Ritola…

Nieuwsbrief Ritola volleybal Nr 2 2015 – 2016 augustus v2

Vragen? Opmerkingen? Mail evt naar de voorzitter.

Lees ze,
Karel van der Velden

sep 01

Inhouse opleiding ‘Weerbaarheid scheidsrechter’

Hallo allemaal,

Op zaterdag 26 september heeft het bestuur de Nevobo training/workshop “Weerbaarheid scheidsrechters” georganiseerd. Deze wordt gegeven:
Wanneer: Zaterdag 26 september
Hoe laat: 09.00 – 12.00
Wie: Luuk Somers
Waar: Zaal bij de kerk De Laarkerk, Stationsweg 159, Zuidlaren, ingang aan de achterkant van het gebouw (De Meent)

Luuk Somers zal daarna afreizen naar de dames Europees kampioenschapswedstrijden in Apeldoorn.

De training/workshop is er op gericht om zowel beginnende als gevorderde scheidsrechters handvatten te geven om een wedstrijd in goede banen te leiden, ook als de spanningen oplopen. In veel gevallen is de oplopende spanning het gevolg van een beslissing van jou als scheidsrechter.

Er is plaats voor maximaal 20 mensen.

Geef je op voor 15 september 2015 bij voorzitter@ritolavolleybal.nl

Met vriendelijke groeten,
Karel van der Velden

sep 01

Inhouse opleiding voor beginnend/ervaren coaches

Hallo allemaal,

Afgelopen seizoen waren er diverse ouders die hebben aangegeven dat ze graag wat handvatten zouden willen hebben als ze zouden gaan coachen.

In samenwerking met de Nevobo en TrainerLeert hebben we een inhouse korte opleiding weten te plannen. Het gaat om ‘Sportief coachen’. Een traject bedoeld voor zowel beginnende als ervaren trainers/coaches of leden/ouders die het willen gaan doen eventueel eerst als assistent coach. Het geeft je inzicht in hoe je jeugd, pubers en volwassenen in de sport het effectiefst kan coachen.

Ouders worden ook van harte uitgenodigd om zich op te geven als ze nu of in de toekomst wel willen coachen.

We verwachten jullie op:
1e bijeenkomst 17 september (19.30 – 21.30)
2e bijeenkomst 15 oktober (19.30 – 21.30)

De locatie is een zaal van De Laarkerk, Stationsweg 159, ingang aan de achterkant van het kerkgebouw.

De groep dient minimaal 10 en maximaal 24 personen te zijn. Ik hoop van harte dat er genoeg (ouders van) leden en/of trainers zijn die dit mooie traject willen volgen.

Geef je op bij voorzitter@ritolavolleybal.nl en dat voor 7 september.

Bijgevoegd de folder van de training.
Sportief coachen Infofolder(1).

aug 25

Erik Olthof Wereldkampioen bij Transplant Games Argentinië!!!

Hallo allemaal,

Voor degenen die het niet wisten… Erik Olthof is één van onze leden met een niertransplantatie en is mee met het Nederlands transplantatie volleybal team naar Argentinie. En daar is Erik met zijn team wereldkampioen geworden!

Hier een link naar een fotoboek op de site van sport en transplantatie.
http://www.sportentransplantatie.nl/fotoalbums/?album=MarDelPlataDag3

Een interview met Erik bij RTV Drenthe voorafgaand aan de reis is hier te beluisteren:
http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/98865/Zuidlaarder-transplantatiepatient-wint-goud-op-World-Transplant-Games

Wil je Erik feliciteren per mail? e-olthof’@’hotmail.com

Erik, vanaf hier alvast van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat en we horen graag tzt je belevenissen.

aug 09

Wedstrijdschema Septembertoernooi online!

Hoi allemaal,
De vakantie loopt op zijn einde en de voorbereidingen voor het Septembertoernooi zijn weer in volle gang. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op goedgevulde poules, we zitten weer helemaal vol! 4-6 september zal het weer een drukte van belang zijn in de Zwet.
Op de site staat meer informatie over de wedstrijdschema’s en reglementen.
Hierbij de links:
Wedstrijdschema & Wedstrijdreglement

Sportieve groet,
De toernooicommissie

jul 31

Nieuwsbrief nr 1 seizoen 2015 – 2016

Hallo allemaal,

Het gaat al weer beginnen… Hier de eerste aankondigingen. Noteer de wedstrijd data, waar en wanneer er getraind gaat worden en wie er training gaat geven…
Daar kunnen we trouwens nog 1 iemand heel erg goed gebruiken. Bij de mini’s en de recreanten is een (tijdelijke) vacature ontstaan. Wil je of heb je een tip wie dat zou kunnen en willen? Geeft het door aan de voorzitter@ritolavolleybal.nl.

Lees het allemaal aandachtig.
Nieuwsbrief Ritola volleybal Nr 1 2015 – 2016 juli

Nog een fijne vakantie verder en graag tot ziens.

Groeten,
Karel van der Velden

jul 09

Volleybalspeciek trainen bij Fysio Fit

Volleybalspecifiek trainen bij Fysio Fit Zuidlaren

Deze zomer is er de mogelijkheid om een volleybal specifiek trainingsprogramma te volgen bij Fysio Fit Zuidlaren. Het doel van het programma is het voorkomen van blessures , fitter het nieuwe seizoen te starten en het verbeteren van de prestaties gedurende het seizoen. De sporters kunnen aan de hand van een schema zelfstandig aan de slag en zullen hierbij ondersteund worden door de begeleiders bij Fysio Fit in Zuidlaren.

Hoe ziet dit programma eruit?

6 weken 2x per week 1 uur trainen. De training bestaat uit een gedeelte krachttraining en een gedeelte plyometrie.

Om te starten met dit programma bel je naar Fysio Fit (050-4092779) om een afspraak te maken voor een fitheidstest. Daarna kan op alle momenten dat de fitnesszaal open is zelfstandig getraind worden. (Zie het rooster op www.fysiofitzuidlaren.nl) Natuurlijk is doortrainen bij Fysio Fit na de 6 weken mogelijk, geef dit in de 5e trainingsweek aan. De kosten voor dit gehele programma zijn; fitheidstest €15 en 6 weken €5,95 per week (borg ledenpas €10).

jun 20

Basisschool De Tol groep 8 landskampioen volleybal!!!

Wat een dag! Vandaag, 20 juni 2015 heeft Zuidlaren haar eerste landskampioen basisschool Volleybal team!

Afgelopen november was het team van groep 8 van de Tol kampioen van het basisschool toernooi Zuidlaren geworden, 25 april Drenths kampioen en dan vandaag in Houten landskampioen. Na een lange dag met ontzettend spannende wedstrijden, een bloedstollende finale met minstens zo fanatieke ouders konden de kampioenen worden gehuldigd!

Noah Massanga
Mees Pruis
Joost Zee
Colin Aling
Jelle van der Steege

Een geweldige prestatie, waar ook Sanne Sicking van MB2 een zeer goede en hoog gewaardeerde rol in heeft kunnen spelen. Ze was hun coach zowel bij de provinciale als de landelijke wedstrijden dus we zijn zeer vereerd dat we een heuse topcoach in ons midden hebben. Ook voor haar de hartelijke felicitaties.

Toppers

Toppers

De Tol landskampioen volleybal

De plakette van de Bond