Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Featured

Volleybalvereniging Ritola Zuidlaren

Ritola is een sportieve maar vooral gezellige volleybalvereniging in hartje Zuidlaren! Onze eerste heren en dames team zijn respectievelijk vertegenwoordigd in de hoofdklasse en 2e klasse.Bij Ritola kan zowel gespeeld worden op competitief als op recreatief niveau. Dit kan zowel bij de jeugd als bij de senioren!

  • Sfeervolle club in het noorden met ruim 130 leden
  • Iedereen kan meedoen: spelniveau op 4de klasse tot 2e divisie.
  • Teams op topniveau

Ook lid worden? Wees er snel bij!
Lijkt het je leuk om ook te volleyballen? Dan is het misschien leuk om mee te trainen met een team. Binnen Ritola mag iedereen 3 maal vrijblijvend met een training meedoen.

Klik hier voor meer informatie.

jul 09

Volleybalspeciek trainen bij Fysio Fit

Volleybalspecifiek trainen bij Fysio Fit Zuidlaren

Deze zomer is er de mogelijkheid om een volleybal specifiek trainingsprogramma te volgen bij Fysio Fit Zuidlaren. Het doel van het programma is het voorkomen van blessures , fitter het nieuwe seizoen te starten en het verbeteren van de prestaties gedurende het seizoen. De sporters kunnen aan de hand van een schema zelfstandig aan de slag en zullen hierbij ondersteund worden door de begeleiders bij Fysio Fit in Zuidlaren.

Hoe ziet dit programma eruit?

6 weken 2x per week 1 uur trainen. De training bestaat uit een gedeelte krachttraining en een gedeelte plyometrie.

Om te starten met dit programma bel je naar Fysio Fit (050-4092779) om een afspraak te maken voor een fitheidstest. Daarna kan op alle momenten dat de fitnesszaal open is zelfstandig getraind worden. (Zie het rooster op www.fysiofitzuidlaren.nl) Natuurlijk is doortrainen bij Fysio Fit na de 6 weken mogelijk, geef dit in de 5e trainingsweek aan. De kosten voor dit gehele programma zijn; fitheidstest €15 en 6 weken €5,95 per week (borg ledenpas €10).

jun 20

Basisschool De Tol groep 8 landskampioen volleybal!!!

Wat een dag! Vandaag, 20 juni 2015 heeft Zuidlaren haar eerste landskampioen basisschool Volleybal team!

Afgelopen november was het team van groep 8 van de Tol kampioen van het basisschool toernooi Zuidlaren geworden, 25 april Drenths kampioen en dan vandaag in Houten landskampioen. Na een lange dag met ontzettend spannende wedstrijden, een bloedstollende finale met minstens zo fanatieke ouders konden de kampioenen worden gehuldigd!

Noah Massanga
Mees Pruis
Joost Zee
Colin Aling
Jelle van der Steege

Een geweldige prestatie, waar ook Sanne Sicking van MB2 een zeer goede en hoog gewaardeerde rol in heeft kunnen spelen. Ze was hun coach zowel bij de provinciale als de landelijke wedstrijden dus we zijn zeer vereerd dat we een heuse topcoach in ons midden hebben. Ook voor haar de hartelijke felicitaties.

Toppers

Toppers

De Tol landskampioen volleybal

De plakette van de Bond

jun 09

Nieuwsbrief, nr 13 juni 2015, Vrijwilligers….

Hallo allemaal,

De afgelopen maanden zijn jullie meermaals geïnformeerd over het feit dat we een vereniging zijn voor en … door leden. Lees de informatie in deze nieuwsbrief goed en help de vereniging. Als je al iets ziet staan waar je (of ouder van jeugdlid) van denkt: “dat zou ik best kunnen en willen doen voor de vereniging” geef dat dan aan via de mail.

We gaan alle (ouders van jeugd) leden bellen om de ledengegevens te controleren/aan te vullen en om jouw/jullie interesse/hulp in kaart te brengen en vast te leggen.

Met elkaar maken we er een nog leukere vereniging van!

We horen graag van je en we hebben contact.

Nieuwsbrief Ritola volleybal Nr 13 2014 – 2015 juni

Met vriendelijke groeten,
Namens het bestuur
Karel van der Velden

mei 23

Nieuwsbrief, nr 12 mei 2015 Teamindelingen jeugd!

Hallo allemaal,

De nieuwe jeugd teamindelingen zijn bekend. Voor de jeugdleden geen verrassing, er is over gesproken tijdens trainingen, maar dit is het voorstel op papier!

En de speeldata voor volgend jaar zijn ook al bekend. Dan kan iedereen er ook rekening mee houden met vakanties, familiefeesten etc. Als je nu al ‘probleemdata’ voorziet, bespreek dat dan met het team. Een wedstrijd verplaatsen kan wel, maar levert wel het nodige extra werk op (Nevobo en tegenstander informeren, scheidsrechter/teller regelen etc).

Als bestuur hopen we dat er geen onverwachte afzeggingen meer zullen binnenkomen voor 1 juni (officiële opzegtermijn) bij de ledenadministratie@ritolavolleybal.nl zodat we na de vakantie weer gezellig met zijn allen kunnen ballen.

Nieuwsbrief Ritola volleybal Nr 12 2014 – 2015 mei teams

Met vriendelijke groeten,
Karel van der Velden

mei 19

Gezocht, speelsters!

Ons Ritola-damesvolleybalteam is op zoek naar enthousiaste vrouwen die ons willen versterken in de competitie van volgend seizoen (’15-’16)! We zijn een ont-zet-tend gezellig en sportief team en spelen in de tweede klasse. Komende en volgende week woensdag (20 & 27 mei) vinden onze laatste trainingen plaats, van 19-21 in de Zwet (De Klencke 32, Zuidlaren). Kom gerust kijken en meespelen, om te ervaren of het iets voor je is!

mei 19

Fluiten is heel leuk!

Hierbij mijn evaluatie van het scheidsen.
Ten eerste, ik vind scheidsen een heel leuke taak. Het eist superveel concentratie en je moet elke keer goed nadenken nadat er een fout wordt gemaakt. Soms nam het wat tijd bij mij om te beslissen; zodra de bal de grond (of het dak) raakte, ging ik in m’n hoofd herhalen hoe de laatste ongeveer 5 seconden van het spel eruit zagen. Dus, die speelde de bal naar achter, vervolgens gaat de bal uit. Continue reading

mei 12

Nieuwsbrief nr 11, mei 2015

Hallo allemaal,

Er zijn van die maanden dan gebeurt er heel veel waarover we onze leden willen informeren. Zo ook deze keer. En heeft iedereen zijn hoodie al?
De teamindelingen zijn rond, maar daar worden jullie apart over geïnformeerd, eerst op de trainingen en binnenkort per mail.

Lees de brief
Nieuwsbrief Ritola volleybal Nr 11 2014 – 2015 mei

Met vriendelijke groeten,
Karel van der Velden

mei 04

Nieuwsbrief nr 10, mei 2015

Hallo allemaal,

Hierbij weer een nieuwe brief met een korte terugblik op het kampioenschap van H1, informatie over teamindelingen en trainingstijden. Hoewel het allemaal nog niet helemaal scherp is zal bij de komende trainingen van woensdag 6 mei al een en ander ook worden verteld.

Kijk voor verdere informatie in de brief.

Met vriendelijke groeten,
Karel van der Velden
Nieuwsbrief Ritola volleybal Nr 10 2014 – 2015 mei

apr 23

H1 Kampioen!!

Afgelopen vrijdag 17 april was het zover: de laatste thuiswedstrijd van H1. Op professionele wijze werd een prachtige demonstratiepot gespeeld tegen het DIO-Bedum H2, die uiteraard met 4-0 gewonnen werd. Daarmee eindigde H1 het seizoen ongeslagen, ondanks de magere bezetting, blessures, knieoperaties, spelverdelers-die-op-mid-moesten-spelen, etc, etc. Een bijzondere en knappe prestatie!
Het resultaat werd met het publiek (in ruimte mate aanwezig) gevierd en het bleef nog lang onrustig in sporthal de Zwet die avond.
Hieronder de beelden, die spreken voor zich… Hulde!! Continue reading

apr 12

Coach gezocht voor De Tol provinciale kampioenschappen

Hallo leden,

Basisschool De Tol vaardigt het kampioensteam van het basisschooltoernooi af naar de provinciale kampioenschappen op woensdagmiddag 22 april in Assen. Er is gevraagd of er iemand met volleybal inzicht bij het coachen van het team kan helpen.

Dus wie kan en wil er die dag begeleiden?

Geef het door aan voorzitter@ritolavolleybal.nl dan brengen we je in contact met de begeleider die zorgt voor vervoer en aanspreekpunt is voor de organisatie van het provinciale kampioenschap.

Een mooie promotie van de club en potentiële leden voor de vereniging. Geef je op en promoot het volleyballen.

We horen graag van je.
Verder heeft de Nevobo laten weten dat er een gebrek is aan scheidsrechters/tellers voor de organisatie van de provinciale basisschool kampioenschappen. Wie wil er helpen? Er is een kleine vergoeding beschikbaar. Geef het door aan voorzitter@ritolavolleybal.nl